Μηνύματα για όλους από το φαινόμενο της Βραζιλίας


Η αγάπη του οπαδού για την ομάδα πρέπει να είναι ανιδιοτελής. Το παράδειγμα της βραζιλιάνικης Σάντα Κρουζ έκανε τον γύρο του κόσμου και στέλνει μηνύματα σε όλους. Φυσικά και στους φιλάθλους του Άρη και την κατηγορία εκείνων που βρίσκουν εύκολες δικαιολογίες για να μην πάνε στο γήπεδο ή… επιλέγουν παιχνίδια.

Εάν μία ομάδα στη Βραζιλία αξίζει πραγματικά να κάνει λόγο με υπερηφάνεια για τον 12ο παίκτη της, αυτή δεν είναι άλλη από τη Σάντα Κρουζ.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, η Σάντα Κρουζ που αγωνίζεται φέτος στην τέταρτη κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος έχει τον υψηλότερο μέσο όρο προσέλευσης θεατών και από τις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες, με το εξωπραγματικό 40.514 εισιτήρια σε κάθε αγώνα!!!

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία σε έξι συνολικά παιχνίδια που έδωσε στην κατηγορία, η Σάντα Κρουζ είδε συνολικά 243.087 θεατές να παίρνουν θέση στις εξέδρες του “Estádio do Arruda”, ενώ ο τελευταίος αγώνας της με τον οποίο σφραγίστηκε μαθηματική η άνοδος στην τρίτη κατηγορία προσέλκυσε 59.966 άτομα!

«Τα άτομα που συγκεντρώθηκαν σε αυτά τα έξι παιχνίδια ήταν περισσότεροι από τους μισούς που παρακολούθησαν τα άλλα 162 ματς της διοργάνωσης» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα “Globoesporte”!

 

To Top