Μητσοτάκης από Αιγές: «Εντυπωσιάστηκα βαθιά από το ανάκτορο – Οφείλουμε να προστατεύουμε την κληρονομιά μας» (photo-video)

Βαθιά εντυπωσιασμένος έμεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την ξενάγησή του στο αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου Β’, στις Αιγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το ανάκτορο, το οποίο από σήμερα αποδίδεται στο κοινό, έπειτα από την ολοκλήρωση της πολύχρονης αναστήλωσης στην οποία προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού.

Σε ομιλία του στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, αμέσως μετά την ξενάγηση, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το ανάκτορο του Φιλίππου Β’ και έδωσε συγχαρητήρια στην αρχαιολόγο και ανασκαφέα, Αγγελική Κοταρίδη και την ομάδα της, για το έργο τους, ενώ δέχτηκε ως δώρο βιβλία αρχαιολογίας από τους υπεύθυνους του μουσείου.

«Στοίχημα μας να αποδώσουμε στις Αιγές ένα σημείο συνάντησης με τις αρχαίες καταβολές, σφραγίδα της ελληνικότητας. Παρά τη φθορά του χρόνου είναι ισοπεδωτική η επίδραση των Ρωμαίων που προσπάθησαν να σβήσουν το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού. Αυτή η αποκατάσταση του και ιδρύματος δεν είναι μόνο μια πράξη. Υποκλίνομαι με σεβασμό στην πολυπλοκότητα του έργου το οποίο υλοποιήσατε. Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις πέτρες απλωμένες και να πρέπει να συνθέσεις αυτό το ακατανόητο σύμβολο. Αυτό πετύχατε και σας είμαστε ευγνώμων και αξίζει σε εσάς και στους συναδέλφους σας, ένα χειροκρότημα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ακροατήριο να χειροκροτεί θερμά την αρχαιολογική ομάδα.

To Top