Μητσοτάκης για το “θερμό επεισόδιο” με Ερντογάν στην Πράγα: Ίσως να μην έχει μάθει να του απαντάνε

“Η Τουρκία θα πρέπει πια να έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξει πορεία”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πράγα, μετά την έκτακτη σύνοδο της ΕΕ και το “θερμό επεισόδιο” με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που προηγήθηκε.

“Ελπίζω να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη ρητορική” από την πλευρά της Τουρκίας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ερωτώμενος σχετικά με το επεισόδιο με τον πρόεδρο της Τουρκίας ανέφερε: “Ήταν χρήσιμη η ανταλλαγή η οποία έγινε μπροστά στους Ευρωπαίους ηγέτες σχημάτισαν άποψη για το ποιος προκαλεί και χρησιμοποιεί ρητορική που δεν ταιριάζει στο γεωπολιτικό πλαίσιο”, για να προσθέσει ότι “η έμπρακτη περιφρόνηση στο διεθνές δίκαιο δεν ταιριάζει στο σημερινό κόσμο”.

Σε ότι αφορά την απάντηση του Ερντογάν ΄και το θα “έρθουμε νύχτα” ο Κυριάκος μητσοτάκης σημείωσε: “Για τη χθεσινή απάντηση του Ερντογάν, θα πάρω την καλή έννοια, δεν ήταν απειλή κατά της Ελλάδας, θα συγκρατήσω αυτό που είπε ότι ηΤουρκία δεν έχει καμία βλέψη ως προς την εθνική κυριαρχία καμίας άλλης χώρας“.

Σε άλλη ερώτηση, αναφερόμενος στον Ερντογάν, σημείωσε χαρακτηριστικά: “Ίσως να μην έχει μάθει να του απαντάνε στις απόψεις που διατυπώνει”.

“Η Τουρκία θα πρέπει πια να έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξει πορεία, δεν θα βρεί κανένα σύμμαχο εντός της Ένωσης”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

To Top