Μητσοτάκης: «Ζήτημα τιμής η τιμωρία των δολοφόνων στου Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας»

Ο 31χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στον Ρέντη στο πλαίσιο αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, έχασε τη μάχη για τη ζωή του, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης (27/12).

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του μέσω των social media εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους και τους συναδέλφους του, τονίζοντας ότι πλέον είναι ζήτημα τιμής για την πολιτεία να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον 31χρονο αστυνομικό: “Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του.

Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια.

Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλικαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου”.

 

To Top