Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση θα καλύψει 180 λίτρα για την κίνηση των οχημάτων» (video)

Τρίμηνο πρόγραμμα πρόσθετων ενισχύσεων για την αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Θα αφορά 3,2 εκατ. ευάλωτους πολίτες και νοικοκυριά, με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Όσον αφορά τις τιμές στα καύσιμα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «θα γίνει μερική απορρόφηση της αύξησης της τιμής τους» και θα καλυφθούν από το κράτος 180 λίτρα για την κίνηση των οχημάτων. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η εφαρμογή των μέτρων θα είναι απλή.

Η εξειδίκευση των μέτρων – όπως το αν τα 180 λίτρα καυσίμου είναι ανά όχημα ή ανά νοικοκυριό – θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

To Top