ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μητσόπουλος: “Ευκαιρία ζωής για τον Μάντζιο ο Άρης, ξέρει τι πρέπει να κάνει”

Ο Μανώλης Μητσόπουλος, πρώην αρχηγός του Άρη μίλησε για το ξεκίνημα της χρονιάς, το θέμα του προπονητή αλλά και τους στόχους του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Αρχικά για το ξεκίνημα της χρονιάς ανέφερε:

Θυμίζει και τα προηγούμενα ξεκινήματα της ομάδας. Πάντα επεισοδιακά, με ψιλο-προβλήματα έως και “χοντρά” προβλήματα. Με παίκτες που φύγανε, με μια ομάδα που χτίζεται με καινούργιους παίκτες. Έμεινε όμως ο κορμός και αυτό είναι το θετικό. Αυτό είναι το σημείο που βλέπουμε την ομάδα να αποδίδει. Είχαμε δυστυχώς τον αποκλεισμό που κοστίζει. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε. Οικονομικά η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη.

Για τον αποκλεισμό στο Europa League:

Είναι και το άγνωστο της υπόθεσης. Ο Άρης δεν γνώριζε τι είχε να αντιμετωπίσει, αυτό το άγνωστο είναι πρόβλημα. Αν παίζαμε απέναντι σε μία πιο δυνατή ομάδα θα ήμασταν σήμερα πιο συγκεντρωμένοι. Εγώ πάντως παραπάνω χάρηκα που έμεινε ο Φετφατζίδης, ο Γκάμα και συνολικά ο κορμός παρά θα χαιρόμουν για μία πρόκριση. Αυτό είναι σημαντικό και για τους νέους παίκτες, να βρίσκουν ένα σύνολο συμπαγές με εμπειρία. Είναι πιο εύκολο από το να μπαίνουν 6 και 7 παίκτες.

Για το αν σημαίνει κάτι η νίκη με τον Βόλο και το 2/2:

Έχουμε ζήσει και την χρονιά που ξεκινήσαμε με 4/5, έχουμε πάντα τρόπο να τα κάνουμε πιο δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει η ομάδα τέτοιες νίκες να τις πανηγυρίζει μία μέρα και να τις ξεχνάει την επόμενη. Είναι αυτονόητο το να κερδίζεις τον Βόλο. Θα πανηγυρίσω μια νίκη εκτός έδρας στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ, στην Τούμπα και τον Παναθηναϊκό. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε απλώς στο επόμενο παιχνίδι.

Για την απομάκρυνση του Ένινγκ:

Ο Ένινγκ σε κάποια παιχνίδια φάνηκε να μην μπορεί να γυρίσει κάποιες καταστάσεις, σε άλλα παιχνίδια ρίσκαρε και αυτό του βγήκε. Ορθολογικά αν το δεις αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Πιάσαμε την βαθμολογία που θέλαμε για την Ευρώπη. Σίγουρα οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν περισσότερα.

Για τον Άκη Μάντζιο:

Είναι Έλληνας, είναι ένα παιδί που γνωρίζει την φιλοσοφία αλλά και την ομάδα. Γνωρίζει πως αναπνέει και το πως πορεύεται η ομάδα, γνωρίζει σε ποια ομάδα έρχεται. Από την στιγμή που έρχεται ο Μάντζιος πρέπει να τον στηρίξουμε και να τον πιστέψουμε. Έχει την διάθεση να βοηθήσει την ομάδα και πιστεύω ότι ξέρει πως να το κάνει.

Για το αν θα μπορέσει να διαχειριστεί τα “δύσκολα” του Άρη:

Από την στιγμή που ασχολήθηκε να είναι προπονητής θα ξέρει ότι θα έρθουν και τα δύσκολα. Ξέρει σε τι ομάδα έρχεται και σε περιπτώσεις σαν αυτή θα φανεί το αν μπορεί να γίνει καλός προπονητής. Μόνο σε τέτοιες ομάδες θα δείξει αν θα ξεχωρίσει. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για εκείνον και μια τεράστια ευκαιρία.

Για το αν μπορεί ο Άρης να βρεθεί στην τετράδα και να κατακτήσει το κύπελλο:

Το κύπελλο δεν το σχολιάζω, είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Αν πεις όμως ότι μπορεί να είσαι μέσα στην τετράδα μπορείς να τα καταφέρεις. Τα αυτονόητα τα ματς πρέπει να παίρνονται, να υπάρχει στόχος. Όταν βλέπω τον κορμό να έχει μείνει ο ίδιος γιατί να μην το πιστεύω;

Για το πως ήταν σαν παίκτης ο Άκης Μάντζιος:

Φοβερός επαγγελματίας, καλός παίκτης. Έπαιζε στόπερ και λίμπερο, ήμασταν μαζί στην άμυνα.

 

To Top