ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μητσόπουλος: «Ο Χαριστέας ήρθε στον Άρη γιατί είδε ένα καλό πρότζεκτ»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Βαγγέλης Μητσόπουλος έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον Άρη και μίλησε για τον Άγγελο Χαριστέα και το πρότζεκτ των κίτρινων.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

Για την ακαδημία του στα Νέα Βρασνά: «Έχουμε πάει σε πιο επαγγελματικά δεδομένα, έχουμε 82 παιδιά. Η ακαδημία Μητσόπουλος είναι η πρώτη της χρονιά, αλλά αυτή τη δουλειά την κάνω πέντε χρόνια στην ομάδα του Βρασίδα Βρασνών. Το καλοκαίρι υπήρχε διοικητική αστάθεια. Αποφάσισα να κάνω κάτι καινούργιο που ήθελα πολύ».

Για τα χρόνια που ήταν στον Άρη: «Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που ήμουν στην ομάδα, εκεί έγινα επαγγελματίας. Πρώτη δύσκολη χρονιά που είχε η ομάδα τη σεζόν 1997-98 που για πρώτη φορά έπαιξε Β’ Εθνική η ομάδα. Όταν πήγα στην πρώτη προπόνηση είχε πέντε παίκτες, ήρθαν κι άλλοι μετά και βγήκαμε ξανά στην Α’ Εθνική».

Για τη δυσκολία που είχε αυτός και οι συμπαίκτες του να ανεβάσουν την ομάδα: «Για να είμαι ειλικρινής όταν πήγα στην πρώτη προπόνηση-συνάντηση ήμουν 15-16 χρονών. Δεν είχα την αίσθηση του φόβου και δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω σε πόσο μεγάλη ομάδα ήμουν. Όταν ήρθαν κι άλλοι παίκτες κι αρχίσαμε να προβληματιζόμαστε σιγά-σιγά καταλάβαινα ότι έχω να αντιμετωπίσω ένα βουνό. Ήξερα πως αν δεν τα καταφέρναμε θα είχαμε απέναντι τους φιλάθλους μας».

Αν έχει κρατήσει επαφές από τότε συνεργάτες και συμπαίκτες του: «Πάρα πολλές. Δεν θα ξεχάσω συμβουλές για τον Γιώργο Κολτσίδα, από τον Μανώλη Μητσόπουλο, τον Νίκο Κυζερίδη και τον Φράντζαλο που είναι στην Αμερική και είναι προπονητής. Ό,τι χρειαστώ παίρνω τις συμβουλές του. Με παιδιά που ήμασταν κοντά στην ηλικία, όπως τον Μιχάλη Πανόπουλο, που είναι μάνατζερ, τον Κατσιαρό, τον Χαριστέα, τον Θεοδωρίδη. Είναι παιδιά με τα οποία έχουμε πολλές και καλές επαφές».

Για τον Χαριστέα: «Σίγουρα είναι ένα παιδί που δεν θα έμπαινε στον Άρη αν δεν έβλεπε κάτι καλό σε όλο το πρότζεκτ. Η εμπειρία και οι γνώσεις του θα βοηθήσουν. Πρέπει να έχει υπομονή ο κόσμος. Για να μπει σε αυτή τη διαδικασία, κάτι σημαίνει. Δεν έχει οικονομική ανάγκη, ούτε θέλει να φανεί στη δημοσιότητα. Έχουμε βρεθεί πριν το καλοκαίρι σε ένα φιλικό στην Μίκρα και μου είπε τους προβληματισμούς του. Δεν μιλήσαμε τότε για τον Άρη γιατί δεν είχε ειπωθεί κάτι. Μπορεί να είναι άπειρος στον ρόλο του αλλά έχει πολλές γνώσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στο Ευρωπαϊκό».

Η άποψή του για την ομάδα: «Αποδίδει ένα πολύ καλό επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σε παιχνίδια έχει αδικήσει τον εαυτό του. Είναι πέντε βαθμούς μακριά από τον 3ο. Πρέπει να είναι από το 1 έως το 3 στη βαθμολογία. Η δίψα του κόσμου, η κερκίδα και όλα αυτά πρέπει να περάσουν στους παίκτες. Δεν είναι για να συμπληρώνει την πεντάδα».

Για την εκμάθηση των ξένων: «Τότε που έπαιζα εγώ μάθαινα από τους ξένους. Πηγαίναμε εκτός έδρας να παίξουμε και δεν θα ξεχάσω τον κόσμο που ακολουθούσε. Εκεί «πατούσαν» οι πιο έμπειροι παίκτες. Εκεί έδιναν το παράδειγμα στους ξένους ότι ήρθαν σε μια μεγάλη ομάδα και ότι η Ελλάδα έχει καλό ποδόσφαιρο».

Για το τι πήρε από τον Άρη: «Έχω κάνει πολύ καλές γνωριμίες. Είναι μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε και χρειάζεται σταθερότητα. Χρειάζεται υπομονή για τον τίτλο. Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για τον προπονητή, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει πολλά σε μία δύο αγωνιστικές. Ο Αρειανός που αγαπάει την ομάδα πρέπει να την πιστέψει. Χρειάζεται υπομονή, αλλά θα πρέπει να έχει και απαιτήσεις».

Τα θετικά και τα αρνητικά που έχει εντοπίσει στον Άρη: «Στα θετικά υπάρχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλή παραγωγή επιθέσεων. Έχει αξιόλογους παίκτες επιθετικά, όπως ο Ντιγκινί και ο Ιντέγε. Στα αρνητικά θα πω ότι σε ορισμένα παιχνίδια δεν πήρε τη νίκη, όπως στην Τούμπα και γενικά τα σκαμπανευάσματα. Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Δεν φταίει μόνο η άμυνα».

Για τον Ιντέγε: «Ο Ιντέγε θα φτάσει στο σημείο που θέλουν οι φίλοι του Άρη. Δεν έχει φτάσει εκεί ακόμα. Είναι φορ που έχει το γκολ. Πρέπει να δουλέψει στη συγκέντρωση».

Για τον Φετφατζίδη: «Έχει πολλή ποιότητα και βρήκε τον εαυτό του φέτος. Δεν θέλω να σταθώ σε κάποιον παίκτη αλλά είναι κρίμα που μόνο οι επιθετικοί πέφτουν στα φώτα της δημοσιότητας. Το σύνολο είναι που μετράει. Ο Γιάννης νομίζω θα βοηθήσει πολύ στη συνέχεια».

Πώς βλέπει την Super League 1: «Το προβάδισμα πάει στον Ολυμπιακό. Έκανε καλά που κράτησε τον Μαρτίνς, φέτος είναι μια σταθερή ομάδα. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει καλούς παίκτες. Είναι φαβορί για το πρωτάθλημα.

Βλέπουμε έναν Παναθηναϊκό στις τελευταίες θέσεις, βλέπουμε πολύ δυνατό τον ΟΦΗ, θα κάνει πολύ καλή πορεία. Η ΑΕΚ πρέπει να βοηθηθεί. Τέλος, ο Άρης αν σταθεροποιηθεί θα πλαισιωθεί στις θέσεις της Ευρώπης».

Για τις Ακαδημίες: «Όλα τα παιδιά δεν γίνεται να γίνουν ποδοσφαιριστές, αλλά καλό είναι να αθλούνται. Να κοινωνικοποιούνται, να μάθουν να κερδίζουν, να χάνουν. Μετά τα 11 εστιάζουμε και καταλαβαίνουμε ποια παιδιά έχουν ταλέντο για επαγγελματικό επίπεδο. Θέλουμε να τα προσεγγίζουμε αντί να είναι με ένα κινητό όλη τη μέρα. Προσπαθούμε να κάνουμε ωραία πράγματα. Υπάρχει ταλέντο στη χώρα και έχουμε καλούς προπονητές».

Αν θα ήθελε να γίνει προπονητής: «Δεν μπορώ να το ξέρω. Μου αρέσει εδώ, να είμαι στις αναπτυξιακές ηλικίες».

To Top