ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Μια ακόμη… σελίδα στο βιβλίο του Μπάνε: “Η δύναμη της ήττας”!

Ο Άρης επικράτησε, σε διάστημα πέντε ημερών δυο φορές του ΠΑΟΚ, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά… Οι δύο νίκες επί του συμπολίτη τη δεκαετία του ’80 και τις αρχές της δεκαετίας του ’90 δεν ήταν είδηση.

Ήταν μια συνηθισμένη κατάσταση την εποχή της Αυτοκρατορίας, όταν οι δύο ομάδες αγωνίζονταν στα πλέι οφ, διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή ή του κυπελλούχου, όπως αναφέρουμε σε άλλο άρθρο…

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η φοβερή ανατροπή του Άρη απέναντι στον ΠΑΟΚ, θύμισε άλλες εποχές.

Χθες γράφτηκε ακόμη μια… σελίδα στο βιωματικό και ίσως… προφητικό βιβλίο του Μπάνε Πρέλεβιτς με τίτλο “Η δύναμη της ήττας”!

Να θυμίσουμε τι γράφει ο… συγγραφέας Πρέλεβιτς για το τελευταίο πρωτάθλημα του Άρη, το 1991, στους τελικούς με τον ΠΑΟΚ:

“Στο βιβλίο γράφεις αρκετά και για τον φόβο της νίκης που πολλές φορές είναι μεγαλύτερος από τον φόβο της ήττας. Και θα ήθελα να το εξηγήσεις λίγο αυτό. Μάλιστα χρησιμοποιείς ως αφορμή το 1991 και τη σειρά αγώνων όπου ο ΠΑΟΚ έχασε τελικά από τον Άρη, στο έβδομο και τελευταίο πρωτάθλημα που πήρε ο Άρης, παρά το ότι ήταν πιο φορμαρισμένη ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει”.

Μπάνε Πρέλεβιτς: “Ναι, δεν τα καταφέραμε (σ.σ. κόντρα στον Άρη) γιατί είναι ο λεγόμενος φόβος της νίκης, όταν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις και αρχίζεις μέσα σου να προβληματίζεσαι ‘είμαι όντως τόσο καλός; μπορώ να κερδίσω;’ Αρχίζεις να φοβάσαι ότι θα χάσεις, άρα φοβάσαι την ήττα και εκεί όντως χάνεις”.

To Top