ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μια… βόλτα στη Ναχαρίγια! (photos)

Η Ναχαρίγια είναι η βορειότερη παραθαλάσσια πόλη του Ισραήλ, με πληθυσμό κοντά στους 60.000 κατοίκους. Βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με τον Λίβανο, μόλι 12 χιλιόμετρα απόσταση, αλλά είναι πόλη πολύ κοντά και με άλλες δύο χώρες της Μέσης Ανατολής, την Συρία και την Ιορδανία.

Από την πόλη Νακούρα του Λίβανου απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα, ενώ με τα σύνορα στην Συρία η απόσταση είναι περίπου 120 χιλιόμετρα. Από τα σύνορα με την Ιορδανία η απόσταση είναι λιγότερο από 100 χιλιόμετρα.

nahariya_map

Το όνομά της το πήρε επειδή την διασχίζει ο ποταμός Γκατόν. Ναχάρ στα εβραϊκά σημαίνει ποτάμι, Ναχαρίγια είναι το ρεύμα του ποταμού.

Αποτελεί την έδρα ορισμένων εκ των μεγαλύτερων επιχειρηματιών της χώρας, του Στράους, του Σόγκλοβεκ και Βερτχάιμερ και είναι πολή με κατά κεφαλή εισόδημα μεγαλύτερο από τον μέσο όρο του Ισραήλ.

Στη Ναχαρίγια υπάρχει και μια βυζαντινή εκκλησία, αφιερωμένη στον Άγιο Λάζαρο, η οποία ανασκάφηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Είχε καταστραφεί κατά πάσα πιθανότητα από φωτιά στην επιδρομή των Περσών το 614 μετά Χριστόν.

cwfbcr8weaae40y-jpg-large

1024px-gaaton_img_1339 cwe6amnwiaa_d3d-jpg-large

7663870_orig 243 5 4 nahariya-sea-view

To Top