Μια γυναίκα – διαιτητής «αδειάζει» την… ευαίσθητη Κουρομπίλια!

Οι γυναίκες που ασχολούνται με τη διαιτησία ποδοσφαίρου δεν ζητούν ειδική μεταχείριση, ούτε πρέπει να θεωρούνται πιο… ευαίσθητες, όπως ξεκαθάρισε μία από αυτές, η Βίκυ Σιαχάμη, σε δηλώσεις της με αφορμή την περιβόητη ρίψη αντικειμένου στη Χρυσούλα Κουρομπίλια.

Η Βίκυ Σιαχάμη, που έφτασε μέχρι τη Γ’ Εθνική ανδρών και σήμερα εξακολουθεί να «σφυρίζει» σε αγώνες της ΕΠΣ Ηλείας, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» με σεβασμό στην συνάδελφό της, τονίζοντας όμως ότι η ίδια θα συνέχιζε να παίζει ακόμα και με αίματα!

Για τον ανθρώπινο παράγοντα του γεγονότος με την Χρυσούλα Κουρομπίλια, είπε: «Εγώ θα διαφωνήσω στο ότι γίνεται διαχωρισμός μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Θα πρέπει να μας αντιμετωπίζουν ως διαιτητές. Εμείς θέλουμε να καταλάβετε πως είμαστε έτοιμες για οποιαδήποτε δυσκολία. Μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Από εκεί και πέρα, καταδικάζω το επεισόδιο, αλλά και εμείς είμαστε έτοιμες να αντιμετωπίσουμε ατυχίες. Το ίδιο θα γινόταν και με έναν άνδρα διαιτητή, αν τον πετύχαινε αντικείμενο».

Για το αν υπάρχει σεβασμός απέναντι στις γυναίκες – διαιτητές, τόνισε: «Γενικά θα πω πως υπάρχει σεβασμός στις γυναίκες, όμως δεν θέλω να στέκομαι σε αυτόν τον διαχωρισμό. Είναι κατακριτέο το ότι χτυπήθηκε η διαιτητής, αλλά ο σεβασμός θα πρέπει να είναι ο ίδιος ανάμεσα σε γυναίκα και σε άνδρα».

Για το αν θα άντεχε ένας άντρας σε αντίστοιχη περίπτωση: «Δεν συμφωνώ απόλυτα στο ότι επειδή ήταν γυναίκα δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι. Δεν ξέρω πόσο έντονο είναι το χτύπημα. Μπορεί πράγματι να χτύπησε πολύ που να μην μπορούσε να συνεχίσει».

Όσο για το πώς θα αντιδρούσε η ίδια, ήταν ξεκάθαρη: «Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, εγώ είμαι φύσει και θέσει πολύ δυνατή και δεν μου αρέσει να δίνω δικαιώματα σε αυτόν τον ανδροκρατούμενο χώρο για σχόλια. Εγώ μπορεί και με αίματα να έπαιζα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι».

To Top