Μια εφαρμογή από τη Θεσσαλονίκη για το Facebook και τις επιχειρήσεις του κόσμου

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις ζωές των ανθρώπων. Έτσι, μια ομάδα νέων από τη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να τα αξιοποιήσει στο έπακρο ιδρύοντας μια διεθνή start-up που έχει ήδη καταφέρει να δραστηριοποιηθεί σε χώρες του εξωτερικού.

Ο λόγος για τη Book’n’Bloom, ένα εύχρηστο και ασφαλές σύστημα online επιχειρηματικών ραντεβού, που απευθύνεται κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απόλυτα ενσωματωμένο στο Facebook το οποίο ήδη χρησιμοποιείται στην Ισπανία.

Η ιδέα γεννήθηκε από τους Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, Claus Rosenberg-Gotthard, Κωνσταντίνο  Γουνιτσιώτη και Mario Stavri, οι οποίοι το Νοέμβριο του 2012 δημιούργησαν την εφαρμογή στην πόλη που ζούσαν και εργάζονταν, τη Θεσσαλονίκη.

Το Book’n’Bloom έκανε φέτος την είσοδό του στον κόσμο του διαδικτύου, καταφέρνοντας να κερδίσει αρχικά τους επενδυτές, αφού εξασφάλισε κεφάλαια ύψους 1 εκατ. ευρώ, σε τρεις διαφορετικούς γύρους χρηματοδοτήσεων, κάτι που βοήθησε την εφαρμογή να ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό.

Όμως, τι είναι αυτό που κάνει τόσο θελκτική μια φαινομενικά απλή εφαρμογή του Facebook; Το Book’n’Bloom λοιπόν είναι μια εφαρμογή που εμφανίζεται στην σελίδα των επιχειρήσεων του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αποτελεί ένα ψηφιακό ημερολόγιο για την επιχείρηση.

Η εφαρμογή μετατρέπει τις επαγγελματικές σελίδες του Facebook από απλώς επικοινωνιακές, σε επικοινωνιακές και λειτουργικές, καθώς οι πελάτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους με τις επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις μπορούν να διαχειριστούν τη σελίδα.

Ειδικότερα το Book’n’Bloom προσφέρεται σε ένα πακέτο των 9 ευρώ και ένα των 29 ευρώ. Το πακέτο των εννέα ευρώ παρέχει στην επιχείρηση ημερολόγιο-ατζέντα, διαχείριση πελατολογίου, εκπτωτικά κουπόνια (5/μήνα), υπενθύμιση ραντεβού μέσω Facebook, εφαρμογή στο κινητό για τους πελάτες της επιχείρησης, υπενθύμιση ραντεβού μέσω SMS και εξυπηρέτηση πελατών. Το πακέτο των 29 ευρώ παρέχει τα ίδια ακριβώς, με τη διαφορά ότι τα εκπτωτικά κουπόνια είναι απεριόριστα, ενώ παρέχει και σύστημα επιβράβευσης πελατών ανάλογα με το πόσες φορές έχει επισκεφθεί την υπηρεσία κάποιος πελάτης. Επιπλέον, συμβάλει στην προώθηση της επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το Book’n’Bloom μπορεί να δοκιμασθεί δωρεάν από τους ενδιαφερόμενους για έναν μήνα ενώ μπορούν να γίνουν κρατήσεις 24ώρες το 24ωρο. Πιστεύουμε πολύ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους μόνιμους πελάτες που έχουν. Μέσα από την εφαρμογή, η κάθε επιχείρηση μπορεί να επιβραβεύσει τους πελάτες της, να κρατήσει ένα ημερολόγιο αλλά και να γίνει ευρύτερα γνωστή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» δήλωσε στη Voria.gr, ένας από τους δημιουργούς του Book’n’Bloom, ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Ήδη η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ισπανία, ενώ  έχει γίνει και ένα μικρό άνοιγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί στην Λατινική Αμερική και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ουσιαστικά προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τη Λατινικής Αμερική μέσω της Ισπανίας και τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς μεταξύ των χωρών υπάρχει παρόμοια κουλτούρα. Μας ενδιαφέρει κυρίως το άνοιγμα μας στην Αμερική αλλά η βάση μας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες:www.booknbloom.com 
Facebook:BooknBloom
Πηγή: voria.gr
To Top