Μια ιστορική συνάντηση στο Summit της FIBA

Το πρώτο FIBA World Basketball Summit έλαβε χώρα στην Κίνα, με τους Πάτρικ Μπάουμαν, Άνταμ Σίλβερ και Γιάο Μινγκ να στέκονται στη σημασία των εθνικών ομάδων για το παγκόσμιο μπάσκετ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Πάτρικ Μπάουμαν εξήγησε ότι κάθε που φορά που αγωνίζονται οι Εθνικές ομάδες, ο πληθυσμός των φιλάθλων που συγκεντρώνεται δεν συντίθεται μόνο από τους υπάρχοντες λάτρεις του μπάσκετ, αλλά δημιουργείται μία τεράστια ευκαιρία προκειμένου να προσελκυθούν νέοι φίλαθλοι.

Ο Ανταμ Σίλβερ, εξέφρασε την πίστη του ότι το μπάσκετ είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο και πως ένα παιχνίδι Εθνικής ομάδας γεννά μία τεράστια ευκαιρία ενότητας του κόσμου, όσο τίποτα άλλο. Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν υπάρχει καλύτερη σκηνή τους παίκτες τους μπάσκετ από αυτή που θα στηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Οταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με μία μελλοντική συνεργασία του ΝΒΑ με το κινέζικο πρωτάθλημα, ή άλλες λίγκες, απάντησε ότι καλωσορίζει τον ανταγωνισμό και πως θα επιθυμούσε ολοένα και περισσότερες λίγκες να αναπτυχθούν, καθώς αυτό είναι επωφελές για τον σκοπό του αθλήματος που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη και τη γιγάντωση του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Γιάο Μινγκ υπογράμμισε ότι στην Κίνα, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, είναι αποστολή για κάθε αθλητή να φέρει στη χώρα δόξα φορώντας τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και να εκπροσωπήσει περήφανα τη χώρα του στα γήπεδα του μπάσκετ. Κάτι που ο ίδιος το έκανε για πολλά χρόνια.

To Top