Μια κλωστή από το να γράψει… ιστορία!

Ο Άρης αγωνίστηκε στο ίδιο γήπεδο που θα παίξει αύριο με αντίπαλο τη Ρουντούπις, το 2007 για την Ευρωλίγκα κόντρα στην Ζαλγκίρις και παραλίγο να κάνει μια από τις πιο μεγάλες ανατροπές στην ιστορία της διοργάνωσης!

Οι κίτρινοι έχασαν τον συγκεκριμένο αγώνα με σκορ 77-66 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, αλλά λίγο έλειψε να κάνουν μια από τις πιο μεγάλες ανατροπές στην Ευρωλίγκα.

Στις αρχές της τρίτης περιόδου η Ζαλγκίρις ξέφυγε με 55-33, όμως οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν έκαναν μια υπερπροσπάθεια και κατάφεραν να μειώσουν σε 70-66 λίγο πριν το φινάλε. Δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, γιατί οι Λιθουανοί ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 77-66, που πάντως δεν επηρέασε την πορεία των κίτρινων, αφού προκρίθηκαν στο Top 16.

Σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκε 14 λεπτά και ο Δημήτρης Τσαλδάρης έχοντας όμως 0/4 σουτ εντός παιδιάς. Αύριο θέλει να βρει πολλές φορές η μπάλα το… διχτάκι!

Κορυφαίοι του Άρη σε εκείνο το ματς ήταν οι Μάικ Ουίλκινσον (18π., 9ρ., 2ασ., 2κλ.), Τζερεμάια Μάσεϊ (17π., 9ρ., 6κλ.) και Τέρελ Κασλ (13π., 5ρ.). Από τη Ζαλγκίρις ξεχώρισε ο Τόμας Μασιούλις (16π.) και είχαν καλή απόδοση δύο πρώην παίκτες του Άρη, ο Ντεχουάν Κόλινς (11π., 4ρ., 5ασ., 2κλ.) και Χάνο Μότολα (9π.).

To Top