ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μια πεντάδα νιάτα και ταλέντο στο δυναμικό του Άρη και… έπεται συνέχεια!

Με την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ο Άρης έχει μια πεντάδα παικτών που είναι μέλη των μικρών εθνικών ομάδων στο δυναμικό του. Στα τμήματα ακαδημιών υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες περιπτώσεις ταλέντων που μπορούν να γίνουν πραγματικά παίκτες υψηλού επιπέδου.

Το θέμα με τα ταλέντα και την αξιοποίησή τους, ειδικά όταν μια ομάδα αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και κυνηγά αγωνιστικούς στόχους ή και τίτλους γίνεται αρκετά περίπλοκο.

Ο Άρης έχει καταφέρει να έχει την… μαγιά για να χτίσει το μέλλον του, αλλά πάντοτε εξαρτάται περισσότερο από τον κάθε παίκτη – ταλέντο, αν θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες.

Αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει με συμβόλαιο έως το 2018 τους Δημήτρη Φλιώνη, που είναι μόνιμα στην 12αδα ως τρίτος πόιντ γκαρντ και Νίκο Δίπλαρο ο οποίος είναι δανεικός στους Μαχητές Πεύκων. Έχει με συμβόλαιο έως το 2020 τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Διονύση Τάταρη, ο οποίος επίσης είναι δανεικός στους Μαχητές Πεύκων και έχει 4,3 πόντους και 2,9 ριμπάουντ με 60% στα δίποντα σε 10 αγώνες. Τέλος, έχει τον Βασίλη Χρηστίδη ως το 2021, παίκτη που μπήκε στο ροτέισον τον Δεκέμβριο και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει άμεσα.

… και έπεται συνέχεια

Υπάρχουν κι άλλα ταλέντα στον Άρη που έρχονται από πίσω. Και στο παιδικό, και στο εφηβικό και σε πιο μικρά τμήματα, γεννημένα το 2000, το 2001, το 2002 και το 2003, τα οποία εφόσον συνεχίσουν να δουλεύουν και παραμείνουν προσηλωμένα στον στόχο τους, τότε θα αποτελέσουν εν δυνάμει τον κορμό της ανδρικής ομάδας. Εννοείται ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει ακόμα ονομαστική αναφορά, άλλωστε η επαγγελματική πεντάδα των νεαρών που είναι ήδη διεθνείς είναι το φωτεινό παράδειγμα.

To Top