ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μια πεντάδα του Άρη αναλύει την πορεία στο Γιούροκαπ! (photos)

Ο Άρης ξεκινάει την προσπάθειά του στους “32” του Γιούροκαπ αύριο το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο απέναντι στη Νεπτούνας και πέντε παίκτες του ανέλυσαν τον όμιλο και τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να προκριθεί στην επόμενη φάση!

Μιλώντας στο σάιτ slamnroll.com οι πέντε παίκτες του Άρη επεσήμαναν:

Τζέικ Κοεν

«Διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση»

«Όλες οι ομάδες στον όμιλο έχουν τη φήμη ότι είναι καλές ομάδες. Πρόκειται για παραδοσιακές δυνάμεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Γνωρίζων καλύτερα απ’ όλες την Άλμπα Βερολίνου αφού έχω αγωνιστεί απέναντί της πέρσι. Αν και πρόκειται για διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρσι, διαθέτουν πολύ καλούς φιλάθλους και το γήπεδό τους είναι μία δύσκολη έδρα. Από τη στιγμή όμως που προκριθήκαμε, είναι λογικό να τεθούμε αντιμέτωποι με καλύτερες ομάδες, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Θα είναι δύσκολο, αλλά είναι μία πρόκληση για την οποία ανυπομονούμε. Νομίζω ότι οι νίκες επί της Ούνιξ Καζάν μας τόνωσαν την αυτοπεποίθηση. Είχαμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας και πριν, αλλά με αυτές τις νίκες επιβεβαιώσαμε έμπρακτα το τι μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα. Αυτή η αυτοπεποίθηση, η καλή ομάδα που διαθέτουμε και οι υπέροχοι οπαδοί μας είναι όλα τα απαραίτητα συστατικά που διαθέτουμε για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση».

aris_buducnost_cohen

Ντόμινικ Ουότερς

«Στόχος η πρωτιά στον όμιλο»

«Ο όμιλός μας είναι δύσκολος αφού προστέθηκε και μία ομάδα από την Ευρωλίγκα. Πιστεύουμε όμως πολύ στην ομάδα μας. Θα είμαστε ξανά πολύ ανταγωνιστικοί. Κανείς δεν περίμενε ότι θα τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο της πρώτης φάσης του Eurocup. Θέλουμε να συνεχίσουμε να σοκάρουμε τους πάντες. Στόχος μας είναι η πρωτιά στον όμιλο. Για να το καταφέρουμε, το κύριο όπλα μας είναι η άμυνα και το σκάουτινγκ. Τα πλάνα του προπονητή και η προετοιμασία μας είναι πολύ λεπτομερής και καλά πληροφορημένη. Μας δίνει πολλά κλειδιά στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε σε κάθε αγώνα, ειδικά στην αμυντική στρατηγική μας. Τα εφαρμόζουμε στους αγώνες κι αν εκτελέσουμε σωστά τις οδηγίες του προπονητή, αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας».

aris_unics_waters2

Τζερέλ Μακ Νιλ

«Συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι για κάθε περίσταση»

«Ακόμα ένας δύσκολος όμιλος στο Eurocup. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός για μας. Προφανώς υπάρχουν δύο ομάδες λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη φάση, αλλά έχουμε δύο σερί παιχνίδια μακριά από την έδρα μας. Αυτό, συν τα διαφορετικά ματσαπ γενικώς, θα κάνουν την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας πολύ ενδιαφέρουσα. Είναι συναρπαστικά για μένα να παίζω απέναντι σε τόσες διαφορετικές ομάδες και να πηγαίνω σε καινούρια μέρη για τους αγώνες. Ο ανταγωνισμός απέναντι σε διαφορετικούς παίκτες και προπονητές, η αντιμετώπιση διαφορετικών συνθηκών κάθε βράδυ, είναι διασκεδαστικό, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί άλλη μία υπενθύμιση του πόσο συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι πρέπει να είμαστε σε κάθε αγώνα».

aris_trabzon_mcneal1

Βασίλης Σίμτσακ

«Ίδιος ρυθμός και αγωνιστικό πνεύμα»

«Φυσιολογικά, ο όμιλός μας στο Eurocup είναι πιο δύσκολος από αυτόν της προηγούμενης φάσης. Η Ολίμπια Μιλάνο είναι μία ομάδα που έρχεται από την Ευρωλίγκα και διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Η Νεπτούνας κατάφερε να προκριθεί στο “Last 32” μέσω της δεύτερης θέσης σε έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό όμιλο, κάτι που είναι αξιοσημείωτο και η Άλμπα Βερολίνου είναι μία έμπειρη ομάδα, γνωστή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό σε κάθε αγώνα και το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα. Οι προσπάθειές μας θα είναι όσο πιο σκληρές γίνεται για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

unics_aris_simtsak_cohen

Τζαμέλ Χάγκινς

«Η έδρα το μεγαλύτερο όπλο μας μέχρι στιγμής»

«Συμμετέχουμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Η έδρα μας αποτελεί μία σημαντική δύναμη για μας. Το “Nick Galis Hall” μας δίνει δύναμη και δημιουργεί δύσκολες συνθήκες για τους αντιπάλους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μας ως ομάδα αλλά νομίζω και για ολόκληρο τον οργανισμό. Εμείς δηλώνουμε εντός παρκέ πόσο σκληρός αντίπαλος είμαστε για κάθε ομάδα, το ίδιο κάνουν και οι οπαδοί μας από τις κερκίδες».

aris_unics_hagins

To Top