Μια ρετρό ιστορία που προκαλεί ανατριχίλα! Η περιγραφή του 7-0 επί του Παναθηναϊκού μέσα από τον Τύπο της εποχής (photos)

Υπάρχουν στιγμές που γράφουν την ιστορία σε έναν σύλλογο. Στιγμές άλλοτε υπέροχες, άλλοτε δυσάρεστες. Οι Αρειανοί βιώνουν τα τελευταία χρόνια πολλές δυσάρεστες, ελάχιστες ευχάριστες, αλλά είναι πάντα δίπλα. Είναι δίπλα γιατί έχουν γαλουχηθεί από τις περασμένες γενιές, αυτές που έζησαν στιγμές σαν το 7-0 επί του Παναθηναϊκού στην πορεία για την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος το 1932! Το PRESSARIS παρουσιάζει ντοκουμέντα της εποχής, τα δημοσιεύματα από τις εφημερίδες της πόλης για τον θρίαμβο του Άρη.

Είναι στιγμές που ίσως κάποιοι έχουν ακούσει ή διαβάσει. Είναι στιγμές που σίγουρα γράφουν την ιστορία ενός συλλόγου και τον κάνουν μεγάλο… Είναι στιγμές που παραδειγματίζουν, που αποτελούν “οδηγό”…

Στις 15 Μαϊου 1932, ημέρα Κυριακή, ο Άρης σκόρπισε τον Παναθηναϊκό με 7-0 και συνέχισε την εκπληκτική του πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου. “Άρης – Παναθηναϊκός 7-0. Περήφανη νίκη του Άρεως επί του Παναθηναϊκού. Με τη νίκην του σταθεροποιεί την πρώτην θέσην δια το κύπελλον του πρωταθλήματος εθν. κατηγορίας”, ανέφερε στο κεντρικό θέμα του πρωτοσέλιδου η εφημερίδα “Ταχυδρόμος”.

“Το Μακεδ. ποδόσφαιρον εθριάμβευσε πάλι εχθές. Ο Άρης κατετρόπωσε τον Παναθηναϊκόν με 7-0 (4-0)”, ανέφερε η “Μακεδονία” στο πρωτοσέλιδό της.

Ο Άρης αγωνίστηκε με τους Κουμπλή, Βικελίδη Κ., Οικονόμου, Βικελίδη Ν., Κατσαούνη, Γκεκόπουλο, Αργυριάδη, Καλτέκη, Κίτσο, Αγγελάκη και Βογδάνου.

Ακόμα ένας θρίαμβος έλαμψε χθες δια το Μακεδονικόν ποδόσφαιρον. Θρίαμβος τον οποίον προσέφεραν εις την Βόρειον Ελλάδα ο Άρης χάρις εις τα εξαιρετικάς προσπαθείας των παικτών του.

Και το γεγονός αφού συνεκλόνισεν εκ βάθρων των τεράστιον εκείνον όγκον του κοινού που κατέκλυσε το γήπεδον, διεσπάρη εν ακαρεί ανά την Ελλάδα, δια να δονήση χαρμόσυνα την ψυχή παντός Μακεδόνος και να βυθίση εις άφατον λύπην τους φίλου του Παναθηναϊκού, γενικώτερον δε τους αρνούμενους οπωσδήποτε την ισχύν του Άρεως.

Με το επιβλητικόν χθεσινόν αποτέλεσμα, ο Άρης σταθεροποιείται πλέον εις την πρώτην θέσιν, από την οποίαν δεν είναι εύκολον να τον αποσείση κανείς. Και βαδίζει πλέον ελεύθερα προς την τελικήν κατάκτησιν του πρωταθλήματος, πραγματοποιών ούτω του μυχίους πόθους των απανταχού Μακεδόνων φιλάθλων“. Αυτή ήταν η… ανατριχιαστική εισαγωγή στο άρθρο του “Ταχυδρόμου”, ενώ αναφέρεται μέσα πως “εις το τέλος του αγώνος το πλήθος καταληφθέν από ένα είδος αλλοφροσύνης αγκαλιάσθηκε, φιλήθηκε, πέταξε το καπέλλο του στον αέρα και ώρμησε εις το γήπεδον για ν’ αρπάξη στα χέρια τους νικητάς και να τους οδηγήση μέσα στην αποθέωση της χαράς του, στα αποδυτήρια“.

Η “Μακεδονία” έγραψε: “Μετά τον χθεσινόν θρίαμβον του, ο Άρης, μπορεί να πει κανείς βασίμως πλέον, βαδίζει ακάθεκτος δια την τελικήν επικράτησιν, δια το τελικό στεφάνωμά του, ως πρωταθλητού της Ελλάδας.

Περί αυτού μας εγγυάται απολύτως η αρίστη φόρμα των ποδοσφαιριστών του, δείγματα της οποίας μα έδωκαν τόσον θχες, όσο και καθ’ όλους τους τελευταίους αγώνας πρωταθλήματος Εθνικής Κατηγορίας. Υπολείπονται είσετι τέσσαρες αγώνες για να κλείση όλη η σειρά. Τέσσαρες αγώνες με τον Ολυμπιακόν, την ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ και με τον Ηρακλήν.

Δεδομένου όμως ότι όλους αυτούς τους αγώνας εκτός της ΑΕΚ, έχει να τους διεξαγάγη εις το γήπεδόν του, υπάρχει η βάσιμος σχεδόν βεβαιότης ότι δεν θα κλονισθή από την πρώτην θέσιν την οποίαν επί του παρόντος κρατεί πολύ στερεά“.

Τα γκολ του Άρη πέτυχαν κατά χρονική σειρά ο Κίτσος στο 4′ και το 5′, ο Βογδάνου με πέναλτι στο 17′, ο Κίτσος και πάλι στο 35′ (χατ τρικ), ο Αγγελάκης στο 78′ και το 79′ και ο Κίτσος ξανά στο 89′.

Αυτός είναι ο Άρης! Τέτοιο πνεύμα θέλει να βλέπει ο κόσμος του Άρη από τους παίκτες. Ο κόσμος “νιώθει”… Είναι σειρά και των παικτών να το κάνουν. Με πράξεις.

 

To Top