Μια τελευταία… γκαζιά για το «διπλό» και μετά ξεκούραση!

Μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτή που αντιμετώπισε στο Αλεξάνδρειο στον πρώτο γύρο, θα βρει απέναντί του ο Άρης σήμερα (17.00) στη Γλυφάδα. Ο Ίκαρος έχει αλλάξει παίκτες, προπονητή και προσπαθεί να αλλάξει και αγωνιστική ταυτότητα, οπότε μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι για τον Άρη που θα παίξει πάλι με απουσίες.

Οι κίτρινοι θα αγωνιστούν χωρίς βασικό πλέι μέικερ και βασικό σούτινγκ γκαρντ. Αντικαταστάτης του Ντομινίκ Τζέιμς δεν έχει βρεθεί, παρόλο που εντός των συνόρων οι Βεργίνης, Μαυραειδής, Μποχωρίδης ανταποκρίνονται επαρκώς. Επίσης, δεν υπάρχει και σήμερα Δημήτρης Τσαλδάρης, ο οποίος λόγω της διάτασης του δικέφαλου μυ στο δεξί του πόδι είναι εκτός δράσης, ακολουθώντας ειδική θεραπευτική αγωγή, ώστε να επανέλθει τέλη του μήνα.

Ο Άρης σήμερα βρίσκεται εκτός πλέι οφ. Είναι στην 9η θέση με ρεκόρ 6-10, ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ και τον Ηλυσιακό, όμως αν κερδίσει σήμερα και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα που έχει ως το τέλος της κανονικής διάρκειας, θα είναι σε πλεονεκτική θέση για να μπει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, αρκεί να θυμηθεί την απόδοση που είχε το Δεκέμβριο.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν θα έχει εύκολο έργο. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος που διαδέχθηκε τον Άρη Λυκογιάννη έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο ρόστερ και οι Τζίμι Μπάξτερ και Σάσα Βασίλιεβιτς δίνουν σαφώς άλλη ποιότητα στον Ίκαρο, ο οποίος έχει αξιόλογο ρόστερ (Μπέινς, Μπεκ, Λιούμπισιτς, Τσιάρα), αλλά δεν κατάφερε ποτέ φέτος να παίξει καλό μπάσκετ.

Οι κίτρινοι με τον σημερινό αγώνα κλείνουν ένα διάστημα 37 ημερών, στο οποίο έδωσαν 12 αγώνες, είναι σαφώς πολύ κουρασμένοι όλοι οι παίκτες, αρκετοί παίζουν με ενοχλήσεις, όμως ακολουθεί ένα δεκαήμερο στο οποίο δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και άρα σήμερα θα πρέπει να φορτσάρουν όλοι όσο πιο πολύ μπορούν.

To Top