Μια χρονιά, μια γιορτή, τρεις πρωταθλητές στο σκάκι! (+ photos)

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την απόφαση της Γ.Σ. (23/5/2013) του Α.Σ. Άρης για την ίδρυση του σκακιστικού τμήματος, και με την ολοκλήρωση του εσωτερικού πρωταθλήματος Ακαδημιών Παίδων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  η σκακιστική γιορτή με τις απονομές των επάθλων και τιμητικών διακρίσεων σε όλους τους αθλητές του τμήματος.

Ο αγωνιστικός απολογισμός που προηγήθηκε κατέδειξε ότι παρ’ ότι νεοσύστατο το Σ.Τ., εντούτοις, είχε πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα, συμμετέχοντας μεταξύ των άλλων σε δύο τουρνουά ράπιντ, δύο τουρνουά ράπιντ παίδων, στο εσωτερικό πρωτάθλημα των ακαδημιών, στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Θεσ/νίκης-Χαλκιδικής, όπου κατετάγη τρίτη (οι δύο πρώτες ανέβηκαν κατηγορία) και αήττητη στην έδρα της, συμμετοχή στο διασυλλογικό Κύπελλο Ελλάδας και συμμετοχή πολλών σκακιστών του στα σχολικά πρωταθλήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μάλιστα, αποτελεί ο 6χρονος Σοφοκλής Ακριτίδης, ο οποίος κατέλαβε την 7η θέση στην τελική φάση, στην Ερέτρια.

Να σημειωθεί ότι σε όλους τους σκακιστές της α’ ομάδας απονεμήθηκαν μικρά τρόπαια, και σκακιστικά βιβλία, ενώ επιπλέον τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Κ. Κωνσταντινίδη για το άριστο αποτέλεσμά του, 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Παρευρέθησαν, και τιμήθηκαν, τα δύο μέλη-εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Α.Σ. Άρης κ.κ. Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης και Γιώργος Κάρλας (που έκαναν και απονομές στους διακριθέντες) για την διαρκή συμπαράστασή τους στο τμήμα, Φυσικά η τιμή αυτή αφορά και ολόκληρο το Δ.Σ. – το οποίο ήταν συνεχώς κοντά στο Σ.Τ. – αλλά και στους εργαζόμενους στον Α.Σ..

Επίσης, στην Κοινωνία Μελών Άρη απονεμήθηκε αναμνηστικό τρόπαιο στον εκπρόσωπό της κ. Σταύρο Ιωάννου για την υποστήριξή της στο Σ.Τ., αλλά και για την «συγκατοίκηση» στον ίδιο χώρο, ενώ πλακέτα απονεμήθηκε και στον προπονητή Γιάννη Λάζο για την πολύτιμη εθελοντική του προσφορά στο Σ.Τ.

Τα αποτελέσματα του εσωτερικού πρωταθλήματος Ακαδημιών ήταν:

1-3. Π. Αποστολίδης, Γ. Μιχελάκης και Γ. Τοπαλτζίκης 9 βαθμοί στους 12 αγώνες

4. Ηλ. Φωτιάδης 8,5 5. Χρ. Φωτιάδης 8 6. Σπ. Σκοτώρης 7 7. Σπ. Κυπαρισσόπουλος 7

8. Ελ. Γουλή 6,5 9. Ευ. Λιάμος 5,5 10. Σ. Ακριτίδης 4,5 και ακολούθησαν οι Ν. Κουρμπανίδης, Γ. Κεχαγιάς και Β. Κουρμπανίδης.

Στους τρεις πρωταθλητές απονεμήθηκαν κύπελλα, στον Ευ. Λιάμο κύπελλο ως πρωταθλητή στην υποκατηγορία των προ-παίδων, και στους 4ο έως 11ο μετάλλια.

Σε όλα τα παιδιά (και στον Χ. Ζαβρακλή που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα) απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα, σκακιστικά βιβλία ή άλλα δώρα.
Στην πολύ όμορφη εκδήλωση παρευρέθηκαν οι γονείς των παιδιών και σκακιστές.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του Ιουνίου, ενώ η νέα προπονητική περίοδος θα ξεκινήσει την 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

To Top