ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μια χρονιά, 20 τραυματισμοί!

Οι τραυματισμοί έχουν κυρίαρχη θέση στην καθημερινότητα του Άρη. Συνυπολογίζοντας τον τελευταίο του Βασίλη Καββαδά στη διάρκεια της χρονιάς οι «κίτρινοι» κλήθηκαν να διαχειριστούν 20 τραυματισμούς αθλητών!

Ο αριθμός αυτών είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακός και δείχνει το επίπεδο των προβλημάτων που αναγκάστηκε να διαχειριστεί ο Δημήτρης Πρίφτης από την προετοιμασία. Γιατί με εξαίρεση τη θλάση στους προσαγωγούς που αντιμετώπισε ο Μάικλ Τζένκινς αλλά και το διάστρεμμα του Ντέβιν Μαρμπλ, οι υπόλοιποι τραυματισμοί προέκυψαν στη διάρκεια της χρονιάς.

Ο πιο σοβαρός ήταν και παραμένει αυτός του Βίκτορ Σανικίντζε ο οποίος υπέστη ολική ρήξη επιγονατίδας στις 8 Οκτωβρίου και φυσικά παραμένει στα… πιτς. Υπάρχει το ενδεχόμενο επιστροφής του στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της ομάδας στο BCL (στη Σλοβενία απέναντι στην Έλιος Ντομζάλε), ο Άρης ταξίδεψε δίχως τους Μάικλ Τζένκινς, Βασίλη Σίμτσακ λόγω προβλημάτων σε καρπό και μέση αντίστοιχα.

Ακολούθησε ο σοβαρός τραυματισμός του Βασίλη Καββαδά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ καθώς ο 25χρονος σέντερ υπέστη κάταγμα στη μέση κι έμεινε εκτός δράσης για δύο μήνες με συνέπεια να απουσιάσει σε 15 αγώνες. Λίγες ημέρες μετά ήταν η σειρά του Μιχάλη Τσαϊρέλη ο οποίος λόγω ενοχλήσεων στη μέση δεν είχε αγωνιστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ναχαρίγια.

Το… πρόγραμμα περιλάμβανε τραυματισμό του Ντέβιν Μαρμπλ και την απουσία του στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Μονακό και Σκαϊλάινερς για να ακολουθήσει ο Έρικ Μπάκνερ ο οποίος λόγω οστικού οιδήματος έμεινε εκτός δράσης για σχεδόν έναν μήνα.

Μετά προέκυψε το πρόβλημα του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς στο πέλμα αλλά με απόφαση του ίδιου του παίκτη αντιμετωπίστηκε με θεραπεία με παράλληλη συμμετοχή στους αγώνες κι έτσι έμεινε εκτός δράσης για μόλις δέκα ημέρες. Η ίωση που αντιμετώπισε ο Θόδωρος Ζάρας με συνέπεια την απουσία του από τον εντός έδρας αγώνα με τη Ναχαρίγια ήταν… πταίσμα μπροστά στους τραυματισμούς που προηγήθηκαν.

Παραμονές του αγώνα με τον Απόλλωνα στην Πάτρα, ο Δημήτρης Πρίφτης είπε δημόσια ότι ο Σπύρος Μούρτος αγωνιζόταν πολύ καιρό με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο και για να μην χειροτερέψει η κατάστασή του χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης για δύο αγώνες. Ο τραυματισμός του Βασίλη Χρηστίδη (οστικό οίδημα) δεν άλλαξε τα δεδομένα καθώς ο νεαρός δεν εντάσσεται στο rotation του Δημήτρη Πρίφτη.

Για να καταλήξουμε στον Φεβρουάριο. Ο Τζαμόν Γκόρντον υπέστη διάστρεμμα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ αλλά και θλάση. Με διάστρεμμα έπαιξε σε τουλάχιστον τρία παιχνίδια και ο Τζάστιν Τζάκσον, ενώ ο Τάντια Ντραγκίτσεβιτς θα μείνει για μία ακόμη εβδομάδα εκτός δράσης λόγω θλάσης.

Ο Γουίλ Κάμινγκς επίσης δεν θα αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό καθώς ταλαιπωρείται από θλάση στο ισχίο, ενώ ο Βασίλης Καββαδάς μετά τον αγώνα με τη Βιλερμπάν επίσης θα χρειαστεί να απουσιάσει λόγω της ρήξης εκτείνοντα τένοντα μέσου δαχτύλου.

Πηγή: gazzetta.gr

To Top