ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μια ώρα κράτησε η σύσκεψη για το νέο γήπεδο του Άρη: “Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό για την υλοποίηση του έργου”!

Μια ώρα κράτησε η σύσκεψη για το νέο γήπεδο του Άρη! “Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό για την υλοποίηση του έργου” ήταν το μήνυμα από όλες τις πλευρές.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τηλεδιάσκεψη κορυφής σε Πολιτεία, Δήμους, Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και επίσημο Άρη με φόντο το νέο γήπεδο των κιτρινόμαυρων.

Σε πρώτη ανάγνωση η αίσθηση είναι ότι έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για να προχωρήσει αυτό το μεγάλο έργο της διπλής ανάπλασης στην περιοχή της Πυλαίας, για το οποίο τα στελέχη της κυβέρνησης σημείωσαν ότι είναι προς “επ’ ωφελεία όλης της Θεσσαλονίκης και του Άρη”.

Τα κυριότερα σημεία των όσων συζητήθηκαν:

1. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν να γίνουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις από πλευράς κυβέρνησης για την αλλαγή χρήσης του Χαριλάου.

2. Να γίνουν πολεοδομικές ρυθμίσεις ώστε να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και ενδεχομένως να δημιουργηθεί και ένας χώρος που θα λειτουργεί ως μουσείο για τον Άρη.

3. Να “τρέξουν” οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που θα αφορούν τον χώρο του νέου γηπέδου.

4. Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά της έκτασης του ΟΑΕΔ στην Πολιτεία και εν συνεχεία αυτή θα μεταβιβαστεί στον Άρη.

5. Το θέμα είναι πλέον πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες, για αυτό συμφώνησαν όλοι να υπάρξει ένα άμεσο και ουσιαστικό χρονοδιάγραμμα και σε 15-20 μέρες θα υπάρξει νέα τεχνική συνάντηση.

 

To Top