ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Μιλάμε με Γκάλη, πρέπει να βρω τον τρόπο να επιστρέψει”

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος αναφέρθηκε στο πως έπεισε όλους όσους του έκλεισαν την πόρτα, αλλά και για την αποπομπή του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και τι θα γίνει με τον Νίκο Γκάλη και τα υπόλοιπα παιδιά.

Όπως είπε:

«Αρχικά έκανα υπομονή, επιμονή και… προσευχή. Δεν μπορείτε να το πιστέψετε αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Θύμωνα, αλλά το κατάπινα. Τους ξαναέπαιρνα τηλέφωνο, έβαζα τρίτους. Είμαι καλός σε αυτό. Όταν πρέπει να αδιαφορήσω για κάτι το ξεχνάω άμεσα. Ο στόχος είναι να ζήσει ο Άρης. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς.

Σε όλους όσους χρωστούσε η ομάδα, τους έπειθα ότι έπρεπε να κάνουν διακανονισμό. Ακόμα και σε αυτούς που ήξεραν πως δεν υπήρχε καιρό τώρα διοίκηση να μιλήσει μαζί τους. Με την… τρίτη πείστηκαν παρότι δεν με πίστευαν στην αρχή, έλεγαν ότι είμαι μία από τα ίδια.

Για τους νέους παίκτες. Όπως σας εξήγησα, με τον κ. Αγγέλου, να δηλώσω ότι τον κόουτς των θαυμάζω. Μόνος δεν θα τα κατάφερνα. Τι κάναμε; Κάναμε μία συμφωνία οι δυο μας, έχουμε έναν ισχυρό δεσμό, που δεν θα τον χαλάσει κανένας. Θα είμαι πετυχημένος αν τον πείσω να μείνει για 10 χρόνια στην ομάδα. Έχει αποδειχθεί σε κάθε πετυχημένη εταιρία.

Είπαμε ότι θα έχουμε μία φτηνή ομάδα, δυνατή, που να ματώνει τη φανέλα και να παλεύει τον κάθε αγώνα. Και πιστέψτε με θα το δείτε στο παρκέ. Μπορεί να μην είμαστε η καλύτερη ομάδα, η πιο θεαματική, αλλά θα ματώνουμε.

Είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι, που φέραμε στην ομάδα μας τον κ. Νικολαϊδη που είναι ένας δάσκαλος στο μπάσκετ. Πως τους πείσαμε; Απαιτήσαμε απ όλους διετή συμβόλαια. Όσο είμαι εγώ εδώ, ο Άρης δεν θα υπογράψει ποτέ μονοετές, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, αρκεί να το ζητήσουμε εμείς το μονοετές. Ζήσαμε σειρά ετών που ο Άρης γινόταν… σκαλοπάτι για την επόμενη μεταγραφή. Το έζησα όταν πήγα στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μας τίμησαν γιατί μας βλέπουν αλλιώς.

Είπαμε αρχικά, διετές συμβόλαιο. Δίνουμε λιγότερα χρήματα από τους άλλους, αυτά έχουμε δυστυχώς, αλλά είμαστε Άρης! Ξέρουμε τι μπάσκετ θα παίξουμε. Ξέρουμε και μπορούμε να αξιολογήσουμε τα γύρω γύρω από την προπόνηση και να διορθωθούν. Εφόσον βγει ο νέος Άρης, όλοι θα είναι κερδισμένοι, γιατί θα είναι σε έναν πετυχημένο σύλλογο. Μου ζητήθηκε να εκχωρήσω τηλεοπτικά κτλ. Αρνήθηκα σε όλους! Επειδή όμως τους εξήγησαν, γιατί ο Άρης θα κάνει το κουμάντο του, όχι οι παίκτες. Δεν τους χρειάζεται όλους ο Άρης. Όλοι όμως δέχθηκαν να έρθουν!

Το ρόστερ είναι 100% Αγγέλου και 0% Γουλιέλμος. Με την βοήθεια που είχε ο κόουτς στο τεχνικό του τιμ και τους ανθρώπους του μπάσκετ που έχουμε στην ΚΑΕ, γιατί είμαστε γεμάτοι! Τους πείσαμε και τους εξηγήσαμε για το όραμα του «νέου Άρη». Σε ένα ποσοστό 80% αν όχι μεγαλύτερο, είχαμε επιτυχία, αλλά δεν ήταν δική μου, η δική μου ήταν που έπεισα τον κ. Αγγέλου. Στον κόουτς ανήκει η επιτυχία απόκτησης των παικτών.

Για την οικογένεια του Άρη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Χάρη Παπαγεωργίου, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη του. Θα σταθώ μέχρι την τελευταία στιγμή αντάξιος του συλλόγου. Να ευχαριστήσω τον κ. Γιαννάκη για την βοήθεια που μας πρόσφερε πέρσι. Ήρθε  ένας άνθρωπος σε μία ομάδα που όλοι ήταν απλήρωτοι. Σε μία ομάδα που δεν ήξερε κανείς αν θα πάρει μισό ευρώ. Και την κράτησε ζωντανή την ομάδα. Και γι αυτό τον λόγο του είμαστε ευγνώμονες. Μεγάλωσα με τους Γκάλη και Γιαννάκη σε αφίσα στο δωμάτιό μου. Όταν χαιρέτησα πρώτη φορά τον Γιαννάκη, τον έβλεπα σαν άγαλμα, όχι σαν άνθρωπο.

Όσον αφορά τον Νίκο Γκάλη. Είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο παγκόσμιο μπάσκετ. Πιο ξεχωριστό στο ευρωπαϊκό και είναι ΤΟ κεφάλαιο στον Άρη. Είναι ξεκάθαρο ότι τον θαυμάζω. Δεν θα πω αν μπορεί να προσφέρει, μπορεί, αν το θέλει και ο ίδιος. Έχω βρεθεί με τον κ. Γκάλη. Η προσέγγιση είναι σε καλό επίπεδο. Δεν θα πω αν θα επιστρέψει και με ποιον ρόλο στην οικογένεια του Άρεως. Όλοι μας το ελπίζουμε. Εγώ πρέπει να βρω τον τρόπο. Όταν τον δείτε μαζί μας θα καταλάβετε, εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για τον τεράστιο Νίκο Γκάλη. Άλλος ο Άρης με Γκάλη και άλλος αλλιώς και επικοινωνιακά και ουσίας. Επειδή των τιμώ δεν θα πω τίποτα περισσότερο. Οι κουβέντες υπάρχουν. Στο νέο δ.σ θα υπάρχουν κι άλλα μέλη της οικογένειας του Άρη».

To Top