ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μιλούνοβιτς: “Σώμα και ψυχή… στον Άρη”

Δύο χρονιές στον Πλατανιά, ήταν αρκετές προκειμένου καθιερωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υποχρεώνοντας τον Θοδωρή Καρυπίδη -με τις ευλογίες του Νίκου Αναστόπουλου- να κινηθεί για την απόκτησή του. Στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη, μετρά αισίως τέσσερις μήνες παρουσίας, έχοντας δικαιώσει με τις εμφανίσεις του, τους ιθύνοντες της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ για την μεταγραφή του.

«Νιώθω πολύ καλά. Ειδικά τώρα που βρήκαμε τον εαυτό μας στο πρωτάθλημα. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο και του χρόνου θα παίζουμε στην πρώτη κατηγορία», τόνισε αρχικά ο Λούκα Μιλούνοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Arena Press”.

Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοση σου;

«Δεν νομίζω ότι είμαι στο υψηλότερο επίπεδο ακόμα. Σίγουρα είμαι πολύ καλύτερος απ ότι στα φιλικά. Εύχομαι να ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα παιχνίδια από την πλευρά μου τη νέα χρονιά».

Γκολ ή ασίστ; Ή και τα δύο…

«Κάθε παίκτης θέλει να σκοράρει. Ακόμα και οι τερματοφύλακες. Αλλά μου αρέσει να βοηθάω τους συμπαίκτες μου, να πετυχαίνουν εύκολα γκολ. Όταν το καταφέρνω για μένα είναι το ίδιο, σαν να σκοράρω».

Πως σκέφτεσαι το μέλλον σου στον Άρη;

«Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα. Δεν με απασχολεί η κατηγορία. Έχω τρία χρόνια συμβόλαιο. Για την πρώτη χρονιά θέλω να πετύχουμε τον στόχο, να έχουμε την υγεία μας και μετά έχουμε χρόνο να κάνουμε αλλά πλάνα και να οριοθετήσουμε νέους στόχους. Προς στιγμήν πάμε βήμα-βήμα. Έχω πολλά όνειρα και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τα πραγματοποιήσω με τον Άρη».

«Δεν ξεχνιέται το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα»

Η κλήρωση του Κυπέλλου, έφερε στο δρόμο του Άρη τον Ολυμπιακό, με τον Λούκα Μιλούνοβιτς, να έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τους «ερυθρόλευκους» με τρεις διαφορετικές ομάδες:

«Έχω παίξει εναντίον τους με τη φανέλα του Πλατανιά, ενώ τους αντιμετώπισα και όταν ήμουν στον Ερυθρό Αστέρα και την Ζούλτε Βάρεγκεμ. Έχω την ευκαιρία να παίξω τώρα και με τον Άρη. Ξέρουμε τον αντίπαλο, αλλά πριν από αυτό το ματς έχουμε σημαντικά ματς για το πρωτάθλημα. Θα έχουμε απέναντί μας, μία από τις ισχυρότερες ομάδες στην Ελλάδα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτή ήταν η κλήρωση».

Ανυπομονείς για την εικόνα ενός «Κλεάνθης Βικελίδης» γεμάτου, απ΄άκρη σ΄άκρη;

«Εννοείται. Θυμάμαι και το 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα το 2007. Ήταν απίστευτη εικόνα. Τότε ήμουν μικρός και το έβλεπα από την τηλεόραση. Πήρα και μία πρώτη “γεύση” από τα φιλικά με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Είχαμε περίπου 11.000 κόσμο. Σίγουρα θα έχουμε πολύ περισσότερο κόσμο με τον Ολυμπιακό. Θέλω, όμως, με τις εμφανίσεις μας να τους πείσουμε να έρχονται τόσοι και στα ματς του πρωταθλήματος».

«Στην Εθνική Σερβίας μέσω… Άρη!»

Το μεγάλο όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή που σέβεται την πατρίδα του είναι να φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο Λούκα Μιλούνοβιτς έχει περάσει απ΄όλα τα κλιμάκια της Εθνικής Σερβίας, αλλά όχι από την Ανδρών: «Έχω παίξει περισσότερα από 20 ματς με την Ελπίδων. Υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες στην Εθνική. Προς το παρόν δεν το σκέφτομαι, αλλά αν κάποια μέρα έρθει θα το κάνω. Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στον Άρη».

Με ποιόν κάνεις την καλύτερη παρέα;

«Σίγουρα με τον Μπράνα (σ.σ. Ίλιτς) που είμαστε συμπατριώτες. Με όλους έχω άριστες σχέσεις. Περνάω πολύ καλά. Βελτιώνω και τα ελληνικά μου όσο μπορώ, γιατί ακόμα και οι Τζεμπούρ και Ραούλ Μπράβο μιλάνε ελληνικά στα αποδυτήρια».

Ξεχωρίζεις κάποιον από τους συμπαίκτες σου για την ατομική του απόδοση;

«Νομίζω ότι η ομαδική δουλειά είναι αυτή που κάνει την διαφορά. Κάθε αγώνα, η συνολική εικόνα της ομάδας, είναι αυτή που σπρώχνει και κάθε ποδοσφαιριστή να κάνει τη διαφορά. Σήμερα είναι ο ένας, αύριο θα είναι ο άλλος. Η δουλειά που γίνεται μας βελτιώνει όλους».

«Θεσσαλονίκη, όπως λέμε Βελιγράδι» 

Η διαμονή του στη Θεσσαλονίκη, μέχρι στιγμής αποτελεί για τον ίδιο, μία άκρως ευχάριστη έκπληξη, καθώς φροντίζει να την απολαμβάνει καθημερινά: «Mόνο καλά πράγματα να πω. Μου αρέσει πολύ η πόλη. Έχει πολλές ομοιότητες με το Βελιγράδι. Πέρασα και δύο όμορφα χρόνια στην Κρήτη. Γενικότερα ο κόσμος είναι φιλόξενος και σε βοηθάει πολύ να προσαρμοστείς».

Tι σου λέει ο κόσμος του Άρη στο δρόμο, όταν σε συναντά;

«Είναι όλα τα σχόλιά τους θετικά. Μου λένε ότι πρέπει να πάμε στην πρώτη κατηγορία και τους ζητάω απλά να κάνουν υπομονή γιατί θα το καταφέρουμε. Θέλω να τους ευχηθώ καλές γιορτές και να είναι βέβαιοι ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε όλοι μαζί».

To Top