ΜΠΑΣΚΕΤ

Μιλόσεβιτς στο PRESSARIS: «Πέρασα όμορφα στον Άρη, αξίζει να είναι ψηλά – Έχω πάθος και θα παίζω για όσο αντέχω»

Μιλώντας στο PRESSARIS ο Μίλαν Μιλόσεβιτς αναφέρθηκε στη φετινή δύσκολη, όπως τη χαρακτήρισε, σεζόν του Άρη αλλά και στο μέλλον του καθώς το συμβόλαιό του με τους «κιτρινόμαυρους» εκπνέει.

Το προσωνύμιο «μαχητής» τον ακολούθησε φέτος μιας και έπαιξε σε πολλά παιχνίδια με αυταπάρνηση, παραμερίζοντας τους πόντους και θέλοντας να βοηθήσει την ομάδα. «Τιμή μου να το ακούω. Είμαι εδώ για να παίζω μπάσκετ και θα το κάνω για όσο μπορώ» σχολίασε ο 35χρονος διεθνής Βόσνιος φόργουορντ, ο οποίος ήταν ο τρίτος καλύτερος παίκτης του Άρη βάσει αξιολόγησης στη χρονιά που ολοκληρώθηκε με 9,6 πόντους και 5,8 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Τι αίσθηση σου αφήνει αυτή η σεζόν;

«Είναι περίεργα τα συναισθήματα, ήταν μια δύσκολη σεζόν για όλους μας. Κανείς δεν είναι χαρούμενος αφού δεν καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ. Το αξίζαμε και θέλαμε να παίξουμε στον επόμενο γύρο με τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς δεν το πετύχαμε, πρέπει να το αποδεχτούμε και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Ήταν μια δύσκολη σεζόν, με αρκετούς τραυματισμούς, που μας πλήγωσαν πολύ και αν ήμασταν πλήρεις και υγιείς σε όλα τα ματς θα είχαμε σίγουρα περισσότερες νίκες. Υπήρχε και το πρόβλημα με τα ban που δεν επέτρεψε στην ομάδα να χτιστεί όπως θα ήθελε ο προπονητής».

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να παίζεις σε πολλά ματς τραυματίας;

«Δεν ήταν κάποιος δύσκολος τραυματισμός, όμως είχα διαρκώς πόνο και δεν με άφηνε να παίζω στο 100%. Και ο Ντραγκίτσεβιτς είχε μεγάλο πρόβλημα. Προσπάθησα παρά τους πόνους και σε πολλά ματς έδινα το 200%, ξεπερνούσα τα όριά μου. Ήταν δύσκολο να επανέλθω, γιατί έμενα χωρίς προπόνηση πολλές φορές και πίεζα τον εαυτό μου να παίξει παρότι ήμουν ανέτοιμος. Κάποιες φορές κατάφερνα να βοηθήσω την ομάδα, άλλες όχι».

Πως ήταν η συνεργασία με τον κόουτς Καμπερίδη και τους συμπαίκτες σου;

«Αν και ο Σάββας είναι νέος προπονητής, μας πίεσε αρκετά για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γνωρίζει πολλά για το μπάσκετ και πιστεύω θα κάνει σπουδαία καριέρα. Βοήθησε σημαντικά και τους νέους παίκτες, όπως πέρσι τον Λευτέρη (Μποχωρίδη) και φέτος ήταν ο Όμηρος (Νετζήπογλου) και ο Γιάννης (Σιδηροηλίας). Και οι δύο βελτιώθηκαν πάρα πολύ από πέρσι, έχουν πολύ ταλέντο και νομίζω πως έχουν όλα τα φόντα για να πετύχουν και να βοηθήσουν τον Άρη, αλλά και η ομάδα να κερδίσει από αυτούς».

Πως κύλησε φέτος η σεζόν χωρίς κόσμο στο Παλέ;

«Είναι μια τελείως διαφορετική εικόνα χωρίς τον κόσμο. Με τους φιλάθλους στο πλευρό μας όλοι γινόμαστε αυτόματα καλύτεροι. Όλη η Ευρώπη γνωρίζει τι δύναμη έχει ο κόσμος του Άρη και το γήπεδό μας. Βέβαια όλες οι ομάδες φέτος δεν είχαν κόσμο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Εγώ έζησα αυτή την ατμόσφαιρα εδώ και ως αντίπαλος και δεν είναι καθόλου εύκολο να παίξεις και καμιά φορά μπορεί να χάσεις πριν καν… ξεκινήσει ο αγώνας! Είναι απίστευτοι οι οπαδοί του Άρη».

Σκέφτεσαι κάτι για τη νέα χρονιά; Είχες κάποια επαφή με τον Άρη;

«Όπως είπα και πριν ήταν μια δύσκολη σεζόν και για μένα προσωπικά. Τώρα θα ξεκουραστώ, θα πάω σπίτι μου και σκοπεύω να επιστρέψω στη Χαλκιδική για διακοπές μαζί με την οικογένειά μου. Στη συνέχεια θα κοιτάξω τι θα κάνω την επόμενη χρονιά, δεν μπορώ να ξέρω από τώρα. Θα συνεχίσω να παίζω για όσο αντέχω και νιώθω καλά και μπορεί το σώμα μου να ακολουθεί το μυαλό μου. Έχω πάθος για το μπάσκετ. Πέρασα όμορφα στον Άρη αυτά τα δύο χρόνια, αλλά δεν έχουμε κάνει ακόμα κάποια κουβέντα για το μέλλον. Είμαι ανοικτός σε συζητήσεις, όμως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πίεση».

Εφτά χρόνια πλέον στην Ελλάδα, νιώθεις και λίγο… Έλληνας;

«Ναι, η Ελλάδα είναι πλέον σαν το δεύτερο σπίτι μου. Είναι πολλά τα εφτά χρόνια και το συναίσθημα κάθε φορά που γυρίζω στην Ελλάδα ή αντικρίζω κάπου αλλού οτιδήποτε ελληνικό είναι μοναδικό. Καταλαβαίνω τη γλώσσα, όμως… δυσκολεύομαι λίγο να τη μιλήσω! Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, έχω περάσει πολύ όμορφα και θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω εδώ».

Παρακολουθείς και κάποιο άλλο άθλημα;

«Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο γενικά και φέτος είδα και αρκετά παιχνίδια του Άρη. Κάνει εξαιρετική πορεία και εύχομαι κάθε χρόνο να είναι και καλύτερος και μακάρι να ακολουθήσει και το μπάσκετ τον ίδιο δρόμο».

Κλείνοντας, θέλεις να μεταφέρεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο του Άρη;

«Εύχομαι χαρούμενο Πάσχα με υγεία για όλο τον κόσμο! Είμαι βέβαιος πως ο Άρης θα διορθώσει όλα τα προβλήματα που έχει και θα φτάσει ξανά ψηλά, εκεί δηλαδή που του αξίζει και πρέπει να βρίσκεται».

To Top