Μιχαηλίδης: “Ο Άρης ήταν η πρώτη ομάδα που έκανε τους Έλληνες να πιστέψουν”

Ο Άκης Μιχαηλίδης, πρόεδρος στην εποχή της “δυναστείας” του Άρη μίλησε με θαυμασμό για τον Νίκο Γκάλη και τα επιτεύγματα εκείνης της ομάδας, της πρώτης που κατάφερε να ενώσει όλους τους Έλληνες και να τους κάνει να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν!

Οι δηλώσεις του Άκη Μιχαηλίδη έγιναν στον “Αρένα 89,4”:

-«Ο Γκάλης δικαιούται τη μέγιστη τιμή και πολύ καλά κάνει η ομάδα και τον τιμά. Φυσικά, θα είμαι εκεί, πρώην, για να χειροκροτήσω ακόμη μια φορά το Γκάλη. Νομίζω ότι μπορεί να παίξει και κανένα δεκάλεπτο, αλλά απ΄ ότι ξέρω θέλει να τον θυμούνται όπως ήταν εν ενεργεία, γι αυτό και ασχολείται πλέον με την… κόρη του».

-«Ο Γκάλης ήταν ο ηγέτης του Άρη και έφτιαξε μαζί με τον Γιαννάκη ένα ανεπανάληπτο δίδυμο στο οποίο υποκλινόταν όλη η Ευρώπη. Ο Άρης ήταν η πρώτη ομάδα που έκανε όλους τους Έλληνες να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν και κόντρα σε μεγάλους. Ο Γκάλης δούλευε περισσότερο από όλους τους συμπαίκτες του κι αυτό φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Τώρα μαθαίνω ότι μεγάλα ονόματα του παρελθόντος θέλουν να έρθουν να παίξουν στο φιλικό προς τιμήν του Νίκου, κάτι που δείχνει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των αντιπάλων».

-«Η ομάδα εκείνη, μπορούσε να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο και εάν έπαιζε σήμερα στην ευρωλίγκα, θα σάρωνε τους τίτλους, με δίδυμο Γκάλη-Γιαννάκη. Το γιατί δεν πήραμε ευρωπαϊκό τίτλο, το ξέρω καλύτερα. Φταίει η Ομοσπονδία ή αν θέλετε καλύτερα, ο κανονισμός, που μας ανάγκαζε να παίζουμε με δυο διαφορετικές ομάδες, μια στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρώπη. Μου λένε για τον Γουίλτζερ, ότι δεν ήταν καλός και έπρεπε να πάρουμε άλλον ξένο. Ποιος θα ερχόταν για 6 ή 8 παιχνίδια τη χρονιά; Όταν κατάλαβε η Ομοσπονδία ότι θα έπρεπε να αλλάξει τον κανονισμό, ήρθαν και οι τίτλοι, αλλά για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

-«Ο Γκάλης ήταν και πειθαρχημένος παίκτης, πραγματικός αρχηγός και ηγέτης. Μια και μοναδική κόντρα είχαν ο Γκάλης με τον Ιωαννίδη, στη Βουλγαρία, γιατί ο Νίκος δεν δημιουργούσε προβλήματα. Αυτά ξεχάστηκαν, τώρα χαθήκαμε μεταξύ μας και καλό θα ήταν κάποια στιγμή να ξαναβρεθούμε».

-«Ο Άρης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μεταίχμιο και δεν είναι ώρα για κριτική, αλλά για συσπείρωση. Μιλάω για το τμήμα μπάσκετ φυσικά, που μπορεί να φέρει επιτυχίες στο σύλλογο. Τότε, ήμασταν ερασιτέχνες όλοι μας και ίσως κάποια πράγματα τα βλέπαμε διαφορετικά. Η κατάσταση έχει αλλάξει, όλα έγιναν επαγγελματικά, αλλά λείπουν τα χρήματα. Ελπίζω ότι θα ξανάρθουν οι καλές ημέρες για τον Άρη».

 

To Top