Μιχαλήτσος: “Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους”

Παιχνίδι επτά(!) βαθμών χαρακτήρισε για τον Άρη αυτό της Δευτέρας με τον Πλατανιά στα Χανιά ο Γιάννης Μιχαλήτσος διότι όπως είπε χαρακτηριστικά «και στην ισοβαθμία χάνουμε». Αποκάλυψε πως 13 με 14 παίκτες παλεύουν για να μπουν στο αρχικό σχήμα ενώ επεσήμανε πως δεν παρασύρεται από τις καλές κριτικές που εισπράττει από το ματς με τον ΠΑΟΚ και μετά, γιατί όπως αναφέρει τα πάντα εξαρτώνται από τους παίκτες.

Οι δηλώσεις του τεχνικού των κίτρινων στη NOVA:

-Οι «τελικοί» για τον Αρη συνεχίζονται. Σειρά παίρνει η Κρήτη και ο Πλατανιάς. Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Αρης, ενόψει αυτού του αγώνα;

« Θα έλεγα ότι αγωνιστικά δεν είμαστε άσχημα. Πιστεύω σ΄ αυτά τα παιδιά. Μπορούμε να βγάλουμε περισσότερα πράγματα απ΄ όσα έχουν βγει μέχρι τώρα. Βέβαια στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, γιατί οι βαθμοί που έχουμε, είναι λίγοι. Όλα τα παιχνίδια είναι τρομερά δύσκολα, ένα προς ένα! Παίρνουμε, λοιπόν, το πρώτο, γιατί αν ασχολούμαστε με το επόμενο, είναι λάθος. Αυτή τη στιγμή είναι ένα παιχνίδι καθοριστικό για πολλά πράγματα. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα η οποία έχει τους ίδιους στόχους και επιπλέον στον πρώτο γύρο, έχουμε χάσει απ΄ αυτή την ομάδα. Πρέπει, λοιπόν, να μην κάνουμε λάθη, ώστε να βγάλουμε θετικό αποτέλεσμα και αν μπορούμε να κερδίσουμε».

-Πρόκειται για ένα ματς 6 βαθμών, όπως συνηθίζουμε να λέμε;

« Επτά βαθμών! Γιατί και στην ισοβαθμία, χάνουμε. Δεν είναι, λοιπόν, έξι βαθμών, είναι επτά. Όμως αυτά είναι θεωρητικά. Θα πρέπει να βγάλει ο καθένας τον καλό του εαυτό και αυτό να βγει γενικά στην ομάδα και όχι μόνο ατομικά, ώστε να δείξουμε τις πραγματικές ικανότητες που πιστεύω ότι έχουμε σαν ομάδα».

-Πάτε στην Κρήτη, έχοντας ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, την απουσία του Πουλίδο. Πως σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε;

« Δεν θα αποκαλύψω σε κανέναν το τι σκέφτομαι. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, αλλά δεν έχω καταλήξει σε δυο-τρεις θέσεις. Είναι 13 με 14 παιδιά που διεκδικούν θέση στην αρχική ενδεκάδα και θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει. Εν πάση περιπτώσει, κάθε εβδομάδα, υπάρχει και κάποιο πρόβλημα και προσπαθούμε να το λύσουμε, είτε με αλλαγές θέσεων παικτών ή οτιδήποτε άλλο. Θα δούμε ποιος θα είναι σε καλύτερη κατάσταση μέχρι την τελευταία μέρα για να πράξουμε αναλόγως στο θέμα του Πουλίδο».

-Οι πληροφορίες από τα Χανιά, αναφέρουν πως ο Αγγελος Αναστασιάδης, θα παίξει φουλ επίθεση…

« Ο κάθε προπονητής έχει το πλάνο του. Ο κ. Αναστασιάδης, είναι ένας πολύ καλός προπονητής, έχει μια δύσκολη ομάδα, παίζουνε στο γήπεδό τους, αλλά κι εμείς είμαστε ο Αρης. Θεωρώ ότι έχουμε καλή ομάδα και δεν θα πάμε με ηττοπάθεια, πάμε γα να διεκδικήσουμε κυρίως τη νίκη».

-Στο ματς με τον ΠΑΟΚ κερδίσατε δύο «στοιχήματα», τον Τριανταφυλλάκο και τον Κοτσαρίδη. Το επόμενο «στοίχημα» είναι ο Γιαννιώτας;

« Δεν θέλω να αναφερθώ ατομικά σε κανέναν. Δεν έχω κερδίσει κανένα στοίχημα. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα».

-Πώς εισπράττετε τις κριτικές που υπάρχουν περί ορθολογικής ανάπτυξης της ομάδας, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό;

« Δεν θέλω να πω τίποτα, γιατί κάνεις κάποια πράγματα που για ορισμένους είναι σωστά, τότε κάνεις ματ κλπ. Εγώ αυτά δεν τα δέχομαι. Ούτε βέβαια τ΄ αρνητικά. Κάνεις κάποιες σκέψεις οι οποίες βγαίνουν ή δεν βγαίνουν. Το ότι γίνεται καλή κριτική, είναι ευχάριστο γιατί αυτό περνά και στους παίκτες. Αυτοί είναι που καθαρίζουν τα πράγματα, αυτοί κερδίζουν και ένας προπονητής, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, εξαρτάται από το τι θα κάνουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Αυτοί κάνανε τη διαφορά στο β΄ ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ και οι ίδιοι είχαν κάποια προβλήματα στο πρώτο μέρος».

To Top