Μιχαλήτσος: «Καστίγιο σέντερ φορ, Ουμπίντες δεκάρι και… ανάκαμψη»

Ο Άρης μπορεί να μπει στα πλέι οφ και να πάρει το ελάχιστο δυνατό των στόχων που είχε φέτος. Αυτό υπογράμμισε ο Γιάννης Μιχαλήτσος με δηλώσεις του, επισημαίνοντας πως ο Μανουέλ Μασάδο μπήκε γρήγορα στο νόημα της ομάδας και της ελληνικής πραγματικότητας.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “NOVAΣπορ FM” τονίζοντας πως “το σκορ αδικεί τον Άρη. Θα ‘πρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερο, σύμφωνα με την απόδοση και τις ευκαιρίες του. Η καλή πορεία της ομάδας ξεκίνησε από τα ματς με τον Ατρόμητο. Από εκεί και πέρα αρχίσαμε να βγάζουμε κάτι διαφορετικό. Μέχρι τότε δεν υπήρχε σωστή χημεία τοποθέτησης παικτών στην ενδεκάδα. Έπαιζε άσχημο ποδόσφαιρο ο Άρης και οι λόγοι της μεταμόρφωσης του είναι δυο: Η τοποθέτηση του Καστίγιο ως σέντερ φορ και του Ουμπίντες ως δεκάρι. Αυτά έχουν αλλάξει την εικόνα του Άρη και του επιτρέπουν να πλέον παίζει την μπάλα κάτω. Προστέθηκε και ο Ακόστα αριστερά και πλέον η ομάδα κάνει παιχνίδι κατοχής, αυτό που δεν κατάφερνε μέχρι σήμερα. Αυτό δεν έγινε ποτέ, εξαιρουμένου του ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου όλη η ομάδα υπερέβαλε εαυτόν. Πολλά πράγματα συντελούν στη βελτίωση. Το σημαντικότερο είναι το πώς τοποθετούνται οι παίκτες μέσα στο γήπεδο”.

Πρόσθεσε πως “αν κρίνουμε την εικόνα των τεσσάρων τελευταίων παιχνιδιών βλέπουμε μια συνέχεια. Είναι ένα πρόβλημα οι παροπλισμένοι μέχρι πρότινος παίκτες. Αυτό δυσκόλεψε την προσπάθεια να υπάρξει σταθερότητα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να απασχολεί τον Άρη είναι η Ευρώπη. Είναι εφικτός ο στόχος των πλέι οφ. Ο Άρης δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο και θα έρχονται και τα αποτελέσματα. Προλαβαίνει και πρέπει να βγει στην Ευρώπη, γιατί είναι και οικονομικό το θέμα”.

Ρωτήθηκε για τον Μανουέλ Μασάδο και υπογράμμισε πως “για να έχεις μέλλον, πρέπει να έχεις και παρόν. Έτσι νομίζω ότι σκέφτεται και ο προπονητής. Μπήκε γρήγορα στο νόημα της ομάδας και της ελληνικής πραγματικότητας και αυτό ήταν καλό για όλους”, ενώ για την παρουσία του κόσμου είπε πως “θα πάει περισσότερο ο κόσμος στο γήπεδο. Σε όλες τις ομάδες υπάρχει μείωση εισιτηρίων. Υπάρχει μια διαφορετική άποψη για την ομάδα στους φιλάθλους μας. Δεν βλέπουν πια μια ομάδα που δεν μπορεί να αλλάξει τρεις πάσες. Υπάρχει μια συνέχεια και αυτό ο κόσμος το βλέπει”.

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει για την είσοδο στα πλέι οφ είπε πως “υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, αλλά καμία δεν έχει το όνομα του Άρη. Αν βρει τον ρυθμό του, δεν θα έχει πρόβλημα, παρόλο που είναι πολύ καλές ομάδες και οι υπόλοιπες. Το σημαντικό είναι πως ο Άρης έχει βρει έναν ρυθμό και μπορεί να ελπίζει ότι θα συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα”.

To Top