Μιχαλήτσος: Πάθος, αποβολές, Έλληνες και “κόντρα” Κοέλιο, Λαζάρ!

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος έχει ζήσει τα ΠΑΟΚ-Άρης και ως παίκτης και ως προπονητής. Ο σκάουτερ σήμερα των κίτρινων και συνεργάτης του Μάκη Κατσαβάκης αναλύει το ντέρμπι της Κυριακής, θυμάται κάποια παιχνίδια του παρελθόντος και ξεχωρίζει τους αστέρες των δύο αντιπάλων…

Αναλυτικά τα όσα είπε στο σάιτ του συνδρομητικού καναλιού:

-Άλλο ένα ΠΑΟΚ-Αρης, λοιπόν…

« Είναι παιχνίδια τα οποία τα περιμένει κάθε χρόνο, όλη η πόλη, με πολύ μεγάλη αγωνία. Δεν έχει σημασία η κατάσταση των δύο ομάδων, η βαθμολογική τους θέση, οι στόχοι που έχουν θέσει από το ξεκίνημα της σεζόν. Ένα ΠΑΟΚ-Αρης, δεν έχει σχέση με άλλο παιχνίδι και σας μιλώ εκ πείρας, καθώς έχω ζήσει τις στιγμές αυτών των αγώνων».

-Που κρίνονται συνήθως αυτά τα ντέρμπι;

« Είναι ντέρμπι στα οποία κυριαρχεί το πάθος, διότι οι παίκτες παρασύρονται όλη την εβδομάδα απ΄ αυτό που ζει η πόλη. Αυτό ισχύει κυρίως για τους έλληνες παίκτες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και ειδικά για τον φετινό Αρη των πολλών ελλήνων. Για να σας δώσω να καταλάβετε τι σημαίνει πάθος ενός αγώνα ΠΑΟΚ- Αρη, ένα θα σας πω. Πως δύο φορές έχω αποβληθεί στην καριέρα μου και τις δύο κόντρα στον ΠΑΟΚ! Μία φορά στην Τούμπα όπου είχαμε κερδίσει 0-2 και αποβάλλομαι στο 83΄. Εκεί φοβήθηκα μήπως επηρεαστεί η ομάδα γενικότερα και κινδυνεύσουμε στα τελευταία λεπτά και μία στο Χαριλάου την περίοδο 1985-86, όταν πάλι είχαμε κερδίσει με σκορ 3-1. Σε παρασύρει η ατμόσφαιρα!»

-Φέτος, υπάρχει φαβορί;

«Ποτέ δεν υπάρχει φαβορί. Είμαι ξεκάθαρος σ΄ αυτό. Σε αυτά τα ματς, τα πάντα μηδενίζουν και ξεκινούν απ΄ τη αρχή».

-Ποιους παίκτες από τα φετινά ρόστερ ξεχωρίζετε;

«Από τον ΠΑΟΚ σίγουρα τον Λάζαρ. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο χαφ, ο οποίος προσφέρει πολλά μέσα στο γήπεδο. Όμως και ο Αρης στα χαφ έχει έναν πολύ καλό παίκτη, τον Κοέλιο. Θα έλεγα πως εύκολα θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, ακόμα και σ΄ αυτές του κέντρου. Εχει όρεξη να διακριθεί και αυτό φαίνεται. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να επιστρέψει κάποτε στη Μπενφίκα, όμως καριέρα θα κάνει».

-Κλειδί του ντέρμπι ποιο θα είναι;

«Σας είπα, δεν υπάρχουν κλειδιά και εάν υπάρχουν δεν θα σας τα αποκαλύψω λόγω της θέσεώς μου».

-Με τον κ. Κατσαβάκη μιλήσατε;

«Σήμερα θα μιλήσουμε, θα του αναλύσω τι είδα στην Ξάνθη, αυτά που επέλεξα στα dvd και θα τον ενημερώσω, όπως κάθε εβδομάδα για τον αντίπαλο».

To Top