ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μιχαλήτσος: «Όλα εξαρτώνται από τον Άρη»

Ο άλλοτε προπονητής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος, σχολίασε την δύσκολη νίκη του Άρη επί της Καλλονής όπως και την αγωνιστική εικόνα των «κιτρινόμαυρων».

Παράλληλα, ο έμπειρος κόουτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του Άρη τονίζοντας πως η άνοδος ακόμη εξαρτάται από τον ίδιο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να αλλάξει άμεσα το στυλ ποδοσφαίρου που έχει η ομάδα, προκειμένου να έρχονται πιο εύκολα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον ARENA FM 89,4:

«Ήταν πολλή σημαντική η νίκη του Άρη, μιας και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Εγώ ήμουν σίγουρος εξ αρχής πως η άνοδος βρίσκεται στα χέρια του Άρη, παρά το γεγονός πως έχει μείνει πίσω. Ήταν εμφανές πως οι ομάδες που βρίσκονται πάνω από τον Άρη (Απόλλων Σμύρνης, Λαμία) θα κάνουν γκέλες. Έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα εξαρτώνται από τον Άρη. Ο Άρης θα πρέπει να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα η οποία παραμένει στάσιμη από την αρχή της σεζόν. Εντάξει, πήρε την νίκη αλλά με την ψυχή στο στόμα. Θεωρώ πως οι «κίτρινοι» έχουν μπει σε μια λάθος λογική, παίζοντας όπως παίζουν οι ομάδες της Football League. Ένας λόγος που κουράζεται είναι αυτός. Κανονικά ο Άρης θα έπρεπε να παίζει ένα κακακτητικό ποδόσφαιρο που θα κουράζει τον αντίπαλο. Είμαι πεπεισμένος πως οι απώλειες θα συνεχιστούν από τους αντιπάλους, όμως ο Άρης επιβάλλεται να τις εκμεταλλευθεί», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για την ιδιαιτερότητα της Football League, ανέφερε: «Για μένα δεν ισχύει αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Η καλή ομάδα παίζει ποιοτικά, παίζει όπως θέλει αυτή και προσαρμόζει τους αντιπάλους σε αυτό το στυλ. Πολλές είναι οι ομάδες που έχουν δυνατά παιδιά που δεν προχωρήσαν όμως διότι τους λείπει η ποιότητα. Σε αυτή την λογική μπήκε ο Άρης και το έχει χάσει λίγο».

Για το ότι ο Άρης δεν κερδίζει εύκολα, είπε: «Όπως έχουμε δει από την αρχή, όλα τα παιχνίδια του Άρη είναι περίπου το ίδιο πράγμα. Κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τον αντίπαλο και κάποιες φορές είναι τυχερός (όπως με την Καλλονή) κάποιες άτυχος. Γι αυτό τονίζω πως πρέπει να αλλάξει η αγωνιστική του εικόνα. Και οι άλλες οι ομάδες κερδίζανε αλλά δύσκολα. Αυτό δείχνει πως θα χάσουν κι άλλους βαθμούς. Ο Άρης εφόσον κερδίζει δεν θα χει κανένα πρόβλημα. Βέβαια, αυτό θα έπρεπε να γίνει πολύ πιο νωρίς για να υπάρχουν περιθώρια. Δεν γίνεται να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια με την ψυχή στο στόμα. Η βελτιώση είναι απαραίτητη.

Για την επόμενη αγωνιστική, τόνισε: «Εγώ πιστεύω πως Απόλλων και Λαμία θα κάνουν γκέλες τώρα. Υπάρχει δρόμος ακόμη κι έρχονται δύσκολα παιχνίδια για όλους. Απλώς ο Άρης πρέπει να κερδίζει πιο εύκολα. Να τελειώνει τα παιχνίδια από νωρίς και να παίρνει τα τρίποντα για να είναι ήρεμος. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η πίεση, με τον Άρη να έχει μπει στην λογική της Football League. Μα ο Άρης αφού λέμε ότι έκανε τις καλύτερες μεταγραφές επιβάλλεται να παίξει ένα άλλου είδους ποδόσφαιρο. Όπως το έκανε η ΑΕΚ πριν τρία χρόνια.

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, είπε: «Σίγουρα ήταν λάθος εξ αρχής ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Θεωρώ πως το ρόστερ θα έπρεπε να ήταν μικρότερο αλλά να διαθέτει δύο-τρεις παίκτες ποιοτικούς με προσωπικότητα που θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες του την δύσκολη στιγμή. Πρέπει να υπάρχει ένας «αρχηγός» σε κάθε γραμμή που θα κατευθύνει την ομάδα -κυρίως στα δύσκολα. Αυτό δεν υπάρχει στον Άρη, όπως υπήρχε στην εποχή μου. Βέβαια μιλάμε για άλλες περιόδους, αλλιώς είναι να παίζεις με αντίπαλο τον Ολυμπιακό κι αλλιώς με τον Πανελευσινιακό».

Για την εικόνα του Άρη: «Σαφώς και ο Άρης θα πρέπει να αλλάξει την εικόνα του. Να ελέγχει ο ίδιος τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει η δικαιολογία του γηπέδου που υπήρχε κάποτε. Το γήπεδο του Άρη είναι χαλί και μάλιστα το μεγαλύτερο σε μέτρα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός πως δεν φαίνεται. Αλλά ακόμη και χθες το γήπεδο της Καλλονής ήταν εξαιρετικό. Οπότε εκεί πρέπει να παίζεις καλό ποδόσφαιρο για να κερδίζεις εύκολα».

 

To Top