ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μιχαλούλης: «Μεγαλώσαμε με τον Άρη! Παραδείγματα για τους νέους Φλιώνης, Σίμτσακ»

Με αφορμή την συνεργασία που ανακοίνωσε χθες η ΚΑΕ Άρης με την Orientum, τη μεγαλύτερη εταιρεία Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα, o πρόεδρος της, Σπύρος Μιχαλούλης, αναφέρθηκε σε αυτή και για το μπάσκετ των κιτρίνων.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Yellow Radio 92,8:

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία με την ΚΑΕ Άρης;

“Είμαστε μια εταιρεία που ο κόσμος εδώ αγαπάμε το Μπάσκετ και προσπαθούμε μέσα από το μπάσκετ και τον αθλητιμό να παρέχουμε έμπνευση στα παιδιά. Είμαστε σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού. Έρχονται σε εμάς και βοηθούμε τα παιδιά και τους γονείς στο Λύκειο να αποφασίσουν τί σπουδές θα κάνουν με βάση τα ταλέντα των παιδιών.

Μετά από μία ιδέα ενός φίλου επικοινωνιολόγου στη Θεσσαλονίκη, σκεφτήκαμε την ιδέα αυτή δεδομένου ότι ο Άρης είναι απόλυτα συνδεδεμένος με το μπάσκετ. Το είχαμε δει και σε μία έρευνα που είχε κάνει η ΚΑΕ Άρης. Έτσι σκεφτήκαμε αυτή τη συνεργασία με στόχο να δείξουμε πως και εμείς πιστεύουμε στον αθλητισμό.

Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε εποχές που αυτή η ομάδα χάρισε μεγαλεία και περηφάνια σε όλους τους Έλληνες, θέλαμε να επιστρέψουμε με κάποιον τρόπο αυτό που νιώσαμε τότε εμείς. Πιστεύουμε πολύ στον αθλητισμό. Μεγαλώσαμε με τα Άρης-ΠΑΟΚ. Θυμόμαστε ακόμη χορηγούς της ΚΑΕ Άρης από τότε. Όταν λοιπόν σου δίνεται η ευκαιρία να γίνεις μέρος αυτής της ιστορίας δεν μπορείς να πεις όχι.

Θεωρώ πως αυτό που κάνει η ΚΑΕ Άρης με τις μικρές χορηγίες είναι μεγάλη ευκαιρία για εταιρείες που δεν είναι κολοσσοί να γίνουν μέρος μιας τέτοιας ιστορίας”.

Η έδρα της εταιρείας είναι η Αθήνα αν και έχει παρουσία σε πολλές πόλεις. Μας κάνει μεγάλη εντύπωση πως μια εταιρεία από την Αθήνα έρχεται για να υποστηρίξει την ΚΑΕ Άρης. Αυτό νομίζω κρύβει μια μεγάλη δυναμική του brand name που λέγεται Άρης και λέει πάρα πολλά.

“Εδώ στο γραφείο ο καθένας έχει την ομάδα του. Όταν τους είπαμε ότι θα πάμε να κάνουμε αυτή τη συνεργασία με την ΚΑΕ Άρης ήταν όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι. Ο κόσμος τρέχει μεγάλη συμπάθεια για αυτήν την ομάδα ακόμη και αν δεν είναι οπαδός της. Όλοι ήταν πολύ θετικοί. Σαν εταιρεία μιλάμε σε όλη την Ελλάδα στα παιδιά και τους γονείς. Για να σπουδάσει ένα παιδί σε άλλη πόλη, το κόστος για την οικογένεια είναι περίπου 30-35 χιλιάδες ευρώ”.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε ως προς τις συμβουλές προς ένα παιδί και τους γονείς του;

“Κάνουμε συμβουλευτικές και ψυχομετρικά τεστ για την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Δεν είμαστε όλοι γεννημένοι για να κάνουμε τα πάντα. Βάση των ενδιαφερόντων του κάθε παιδιού, προσπαθούμε να τους καθοδηγήσουμε σε σχολές που θα τους δώσουν καλή πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Το θέμα είναι οι σπουδές να μπορούν αργότερα να οδηγήσουν σε επαγγελματική αποκατάσταση.

Προσπαθούμε να βρούμε τα δυνατά σημεία του παιδιού. Είναι πολύ σημαντικό να είναι ένα παιδί χαρούμενο. Είναι πολύ σημαντικότερο από το να είναι επιτυχημένο. Για μένα, είναι καταπληκτικό αυτό που κάνει ο Δημήτρης Φλιώνης. Να είναι αθλητής και παράλληλα να σπουδάζει Ιατρική. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνει.

Άλλο ένα παράδειγμα που ταιριάζει με αυτό που πάμε να κάνουμε είναι ο Βασίλης Σίμτσακ. Δεν ήταν το “διαστημικό” ταλέντο που πέρασε από το μπάσκετ. Ωστόσο, βρήκε τα δυνατά του σημεία και δούλεψε πάνω σε αυτά και έγινε απαραίτητος σε όποια ομάδα και αν πήγε.

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς. Να βρούμε σε κάθε παιδί τα δυνατά του σημεία και αναλόγως αυτών να το καθοδηγήσουμε. Ένα επικοινωνιακό παιδί θα μπορούσε να στραφεί στις πωλήσεις και τον τουρισμό. Ένα παιδί χαμηλότερων τόνων στην έρευνα. Δεν είμαστε όλοι γεννημένοι για όλα. Πρέπει να βρούμε τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού ώστε να το βοηθήσουμε να πάρει στις σωστές αποφάσεις καριέρας και ζωής.

Πέρα από τον αθλητισμό, πρέπει να τα ακούμε οι γονείς αυτά. Χρειάζεται αυτό το “κοουτσάρισμα”.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρούμε στον καθένα ποια είναι τα δυνατά σημεία. Είμαστε μια κοινωνία που αποθεώνει τους εξωστρεφείς ανθρώπους. Υπάρχουν όμως και τα πιο ήρεμα παιδιά και πρέπει να τα αγκαλιάσουμε.

Για τον μπασκετικό Άρη…

Ψάχνει να βρει ξανά τα πατήματα του, θέλει χρόνο.

Χρειάζεται επομένως τον προσανατολισμό του ο μπασκετικός Άρης και πρέπει κάποιος να βρεθεί να του δώσει ορισμένες συμβουλές. 

Πρέπει να βρει τα δυνατά του σημεία, ποια είναι αυτά που έχει μεγάλη δύναμη. Δεν είναι τυχαίο που είναι ένα σωματείο που στο μπάσκετ κουβαλάει πολλά χρόνια απαξίωσης αλλά και πολύ κόσμο επίσης. Θεωρώ πως τώρα είναι η ευκαιρία για κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν τεράστιες οικονομικές δυνατότητες να μπουν και να βοηθήσουν αυτούς τους φορείς που όλα αυτά τα χρόνια κράτησαν τον κόσμο στο γήπεδο.

Θα χρειαστεί πολλές “συνεδρίες” ο Άρης;

Είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο. Το θέμα είναι να έχουμε υπομονή. Πολλοί γονείς θέλουν εδώ και τώρα αποτελέσματα. Θέλει υπομονή, αγάπη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με τον Άρη και ευχαριστούμε πολύ για αυτήν.

To Top