Μοιράζει χρήμα στους Ολυμπιονίκες η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου!

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, η World Athletics, ανακοίνωσε ότι θα απονέμει χρηματικά έπαθλα στους Ολυμπιονίκες των Αγώνων του Παρισιού.

Ιστορία στον παγκόσμιο στίβο θα γράψει η World Athletics, με την παγκόσμια ομοσπονδία να ανακοινώνει ότι θα απονέμει χρηματικά ποσά στους Ολυμπιονίκες αθλητές της.

Ειδικότερα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, θα διατεθεί το συνολικό ποσό των 2.4 εκατομμυρίων δολαρίων. Όσοι αθλητές κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο, θα καρπωθούν 50 χιλιάδες δολάρια, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (2028) η απόφαση αναμένεται να διευρυνθεί και για όσους αθλητές ανέβουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με το ασημένιο μετάλλιο.

Ανάμεσα στα 48 αγωνίσματα του στίβου που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι, υπάρχει φυσικά και η σκυταλοδρομία, με τους χρυσούς Ολυμπιονίκες να μοιράζονται το ποσό.

“Η καθιέρωση χρηματικού βραβείου για τους χρυσούς Ολυμπιονίκες είναι μια κομβική στιγμή για τον Παγκόσμιο Στίβο και το άθλημα του στίβου συνολικά, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή μας να ενδυναμώσουμε τους αθλητές και να αναγνωρίσουμε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων” τόνισε για τη λήψη της ιστορικής απόφασης ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόου.

 

To Top