ΜΠΑΣΚΕΤ

Μολυβδάς από την… Ντόχα! “Ο Άρης μπορεί να ξαναγίνει δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ” (audio)

Ο Θανάσης Μολυβδάς από την καρδιά του Κατάρ, την Ντόχα, μίλησε στο Flash Radio 99.4 και την εκπομπή “Αθλητικό X-press” για τη φετινή εικόνα του Άρη, τον κόουτς Καστρίτη, τους Τολιόπουλο και Νετζήπογλου αλλά και την εκπληκτική παρουσία του κόσμου των κιτρινόμαυρων στο Παλέ που σε κάθε εντός έδρας ματς φοράει τα καλά του. Παράλληλα αναφέρθηκε στη ζωή του εντός και εκτός γηπέδων στο Κατάρ.

Τα κυριότερα από όσα δήλωσε…

Για την φετινή εικόνα του Άρη: “Σίγουρα έχει κάνει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα. Σίγουρα έκανε δύο πάρα πολύ μεγάλες νίκες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές με τον Παναθηναϊκό και με την ΑΕΚ εκτός. Είναι ένα πολύ μεγάλο συν ότι η ομάδα κράτησε προπονητή και κορμό από την προηγούμενη χρονιά κάτι το οποίο στην Ελλάδα δεν είναι πολύ κοινότυπο να συμβαίνει δυστυχώς, αλλά όσες ομάδες το έχουν κάνει αποδεικνύεται περίτρανα ότι το μόνο που παρουσιάζουν είναι μία σταθερότητα και μία καλύτερη εικόνα το να διατηρείται ένα προπονητικό τιμ και ένας κορμός από το βασικό κορμό της ομάδας. Είναι βασικός λόγος που ο Άρης παρουσιάζει και φέτος μια πολλή καλή εικόνα.

Ίσως το περσινό ξάφνιασε όλους. Βέβαια ο τρόπος παιχνιδιού που έχει επιλέξει ο κόουτς Καστρίτης για την ομάδα με πίεση, ένταση, τρέξιμο, το οποίο βοηθάει το γεγονός ότι είναι νεαρά τα παιδιά, ακόμα και οι ξένοι που επιλέγονται στην πλειονότητά τους είναι νέοι αθλητές είναι ένα παιχνίδι το οποίο δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουμε πολύ στα ελληνικά γήπεδα. Και βέβαια σίγουρα ότι υπάρχει συνέχεια σε σχέση με την περσινή χρονιά”.

Για την επιλογή των ξένων παικτών: “Καταρχήν θεωρώ πολύ σημαντικό ότι όχι μόνο γίνεται η σωστή επιλογή παικτών αλλά και το ότι γίνεται η σωστή ένταξη των παικτών στο σύνολο. Και σε αυτό έχει ευθύνη ο προπονητής και οι παλαιότεροι παίκτες της ομάδας. Όπως το είπαμε προηγουμένως το να υπάρχει κορμός, να υπάρχουν οι παλαιότεροι για να υποδεχτούν τους νέους και να τους εντάξουν στο πνεύμα, στη νοοτροπία έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία”.

Για τον Τολιόπουλο: “Τώρα όσον αφορά τον Τολιόπουλο νομίζω ότι ο Βασίλης φέτος έχει μια καλή ευκαιρία να δείξει ένα σταθερό πρόσωπο. Νομίζω ότι πριν δύο χρόνια όταν είχε έρθει στον Άρη στη μέση της χρονιάς αν θυμάμαι καλά είχε δείξει δείγματα του ταλέντου του. Πέρσι που βρέθηκε στον Ιωνικό είχε κάποια σκαμπανεβάσματα. Φέτος στον Άρη άρπαξε την ευκαιρία και με τον τραυματισμό του Χάγκινς να αναδειχθεί. Και είναι στο χέρι του να το συνεχίσει αυτό μέχρι τέλος”.

Για τον Νετζήπογλου: “Ο Όμηρος από την άλλη είναι καλό το ότι παρουσιάζει μια σταθερότητα στο παιχνίδι του. Άλλωστε αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομών του Άρη με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία για καλή του τύχη ταιριάζουν πάρα πολύ στο στυλ παιχνιδιού που χρησιμοποιεί ο κόουτς Καστρίτης. Είναι πολύ καλός αθλητής, παίζει με πολλή μεγάλη ένταση στην άμυνα, κυνηγάει χαμένες μπάλες και παίρνει τους πόντους που του αναλογούν στην επίθεση χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες και αυτό τον κάνει πάρα πολύ χρήσιμος.

Ειδικά σε ομάδες που φέρνουν ξένους σκόρερ ή ψάχνουν ξένους σκόρερ, το να υπάρχουν παίκτες γηγενείς οι οποίοι θα κάνουν τη… βρώμικη δουλειά ή τη δουλειά που μπορεί να μη φαίνεται στα στατιστικά αλλά είναι πάρα πολύ χρήσιμη για τη λειτουργία μιας ομάδας, είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Νομίζω ότι είναι πολύ θετικό και για τον ίδιο τον Όμηρο πως μόνο χαμένος δεν βγαίνει”.

Για την παρουσία του κόσμου και τη γιορτή σε κάθε εντός έδρας ματς: “Το γεμάτο Παλέ για όσους το έχουν ζήσει ειδικά από την πλευρά των γηπεδούχων είναι ένα μοναδικό συναίσθημα. Είναι από τις πιο μπασκετικές έδρες στην Ευρώπη. Ο κόσμος του Άρη είναι δίπλα στην ομάδα. Νομίζω ότι ο κόσμος ήταν δίπλα στον Άρη ακόμα και στα δύσκολα. Ακόμα και στα πολύ δύσκολα και δικαιούται να είναι εκεί όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Έχουν έναν λόγο παραπάνω να το ευχαριστιούνται και οι ίδιοι.

Ο Άρης είναι μια ομάδα η οποία πρέπει να παγιώσει την παρουσία της στις πάνω βαθμίδες της ελληνικής λίγκας αλλά καλό θα είναι να το κάνει καταφέρνοντας πρώτα να λυθούν τα προβλήματα. Όταν γίνει αυτό και όταν καταφέρουν στη διοίκηση να σταθεροποιήσουν και αυτή την κατάσταση ο Άρης θα γίνει ξανά μια πολλή μεγάλη δύναμη για το ελληνικό μπάσκετ”.

* Ο Θανάσης Μολυβδάς είναι ο άμεσος συνεργάτης του Στέργιου Κουφού στην Αλ Ραγιάν την πιο ιστορική ομάδα του Κατάρ. Έχει περάσει από τον πάγκο του Άρη αλλά και των Πιερικού Αρχέλαου, Ζαλγκίρις Κάουνας, Σπόρτινγκ Αλ Ριάντ Μπεϊρούτ, αλλά φυσικά της Εθνικής Ελλάδος των Ανδρών.

To Top