ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μολυβδάς για Εθνική και για Άρη: «Εγγύηση ο Μαρκόπουλος, εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα»

Ο Θανάσης Μολυβδάς, μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής ομάδας και του Ηφαίστου Λήμνου, μίλησε τόσο για την προετοιμασία της «γαλανόλευκης», όσο και για τα προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ και τον Άρη, στον οποίο βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8…

Για την προετοιμασία της Εθνικής: «Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα σε πολύ καλή ένταση και με πολύ καλή διάθεση από όλα τα παιδιά. Σιγά σιγά ανεβαίνουν οι ρυθμοί και όσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζουμε στην έναρξη της διοργάνωσης η ένταση θα κορυφώνεται. Όλοι είναι υγιείς και μακάρι να πάμε έτσι ως το τέλος. Τα παιδιά βρίσκουν τα πατήματά τους, τις συνεργασίες του και την επικοινωνία στο παρκέ.

Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Προετοιμάζουμε κάτι καινούριο και διαφορετικό. Όλοι έχουν μεγάλο ενθουσιασμό και προσμονή για το Παγκόσμιο και είναι χαρούμενοι που βρίσκονται εδώ.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια κάθε προπονητή. Νομίζω είναι ένας παίκτης που δεν έχει συγκεκριμένη θέση στο γήπεδο. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ του ταιριάζουν περισσότερο οι θέσεις κοντά στο καλάθι, όμως έχει μεγάλη ικανότητα στο να διασχίζει εύκολα και γρήγορα το γήπεδο, κάτι που το είδαμε και φέτος στους Μπακς. Το σώμα του και οι διαστάσεις του ορίζουν κάποιες καταστάσεις. Είναι συχνό φαινόμενο να κατεβάζει την μπάλα ο Γιάννης. Βέβαια, υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να το κάνουν αυτό μετά το ριμπάουντ. Ένα από τα όπλα της Εθνικής είναι η ταχύτητα στο παιχνίδι της στο ανοιχτό γήπεδο.

Για τον Κώστα Αντετοκούνμπο: «Ακούει πάρα πολύ τους συμπαίκτες του και φυσικά τους προπονητές του. Μαζεύει εμπειρίες. Στο χέρι του είναι να βρίσκεται στη διάθεση της Εθνικής ανά πάσα στιγμή».

Για το Παγκόσμιο: «Γενικά θα είναι ένα δύσκολο τουρνουά. Υπάρχουν θεωρώ δέκα ομάδες υψηλού επίπεδο, όπως Σερβία, Λιθουανία, Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία. Υπάρχει και ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία. Όλες οι ομάδες πηγαίνουν αρκετά συνειδητοποιημένες για τη δυσκολία των αγώνων. Εμείς θα πάμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε και ότι μας αναλογεί μέσα από τις εμφανίσεις μας».

Για τον όμιλό της Εθνικής: «Το Μαυροβούνιο έχει γεμάτο ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες. Η Νέα Ζηλανδία έχει παίκτες με εμπειρία από το ΝΒΑ, ούτε η Βραζιλία είναι ομάδα που μπορείς να την υποτιμήσεις. Δεν είναι απλός ο όμιλός μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε το 3Χ3 και να συνεχίσουμε στα χιαστί».

Για τον Ήφαιστο Λήμνου: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικό σύνολο τη νέα χρονιά, είμαστε σε έρευνα αγοράς. Στόχος μας να καθιερωθεί η ομάδα στην κατηγορία. Το 13/13 sold out ήταν εκπληκτικό και εύχομαι να το επαναλάβουμε και φέτος».

Για τον Άρη και το ελληνικό μπάσκετ: «Το πρόβλημα που έχει τώρα ο Άρης θεωρώ πως είναι ακόμα μεγαλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές με τα ban. Το 2012 και το 2013 είχε έναν πολύ πιο έτοιμο ελληνικό κορμό (σ.σ. Χαρίσης, Ασημακόπουλος, Πελεκάνος, Μούρτος, Μποχωρίδης, Βεζένκοφ, Αθηναίου, Γκίκας, κλπ.) και ήταν έτοιμοι αυτοί οι παίκτες να στηρίξουν εκείνη την κατάσταση. Ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στηρίζονται στους Έλληνες παίκτες. Ο Άρης φαίνεται να έχει πρόβλημα και στη δημιουργία ενός ελληνικού κορμού. Υπάρχει μια δυσκολία για τον κόουτς Μαρκόπουλο, ο οποίος αποτελεί μία εγγύηση για την ομάδα και αυτό ίσως είναι ένα ευχάριστο. Αλλά θα πρέπει να στελεχωθεί και το ρόστερ.

Ομάδες που λειτουργούν υπό καθεστώς ban, τότε αυτό αυτόματα ανεβάζει το κόστος στα συμβόλαια των παικτών. Είναι μια δύσκολη συγκυρία. Εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα. Και του Σανικίτζε είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν. Μακάρι να βρεθεί μια μόνιμη και σταθερή λύση για να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου.

Ακόμα και ο Πανιώνιος που δεν έχει ούτε προπονητή και παίκτες, δεν έχει ban και μπορεί αύριο, που λέει ο λόγος, να ανακοινώσει 12 συμβόλαια και προπονητή. Και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Στον επαγγελματικό αθλητισμό χρειάζεται οργάνωση και αγάπη για το άθλημα, αλλά απαιτούνται και χρήματα».

To Top