ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μολυβδάς για Λιτλ: «Είναι γεννημένος νικητής, δε.. μασάει και θα πάρει την μπάλα όταν “καίει”»

Για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, τον Μάριο Λιτλ, μίλησε o Θανάσης Μολυβδάς, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει από τον πάγκο των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά όσα είπε το μέχρι πρότινος μέλος του τεχνικού τιμ του Ηφαίστου Λήμνου στο Yellow Radio 101,7…

Για τα άδεια γήπεδα λόγω κορωνοϊού και το Παλέ: «Το Παλέ είναι η πιο καυτή έδρα της Ελλάδας. Η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο μπορεί να χαρακτηριστεί πέρα από όλα τα άλλα έως και συγκινητική. Έχει τύχει να έχουμε χάσει εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ και μετά από δύο μέρες σε ευρωπαϊκό αγώνα παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά να έχει 4.000 κόσμο. Αυτό δύσκολα το βρίσκεις σε άλλες ομάδες. Η απώλεια του κόσμου είναι μεγάλη, ιδιαίτερα για τον Άρη».

Για τον Λιτλ: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, παίζει στο «3» και στο «2», μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ και να επιτεθεί. Είναι πολύ βασικό το ότι μπορεί να παίξει πολύ καλά το πικ εν ρολ και να διαβάσει το παιχνίδι, να δημιουργήσει, να πάρει τη σωστή απόφαση και να εκτελέσει. Τα έχει όλα αυτά στο ρεπερτόριό του».

Για τα επιθετικά του χαρίσματα: «Έχει το… ένστικτο του δολοφόνου, δε διστάζει να πάρει την μπάλα όταν «καίει». Το έκανε πέρσι στη Λήμνο στη νίκη επί της ΑΕΚ, όπου πέτυχε το τελευταίο μεγάλο τρίποντο. Έβαλε 7 από τους 10 τελευταίους πόντους της ομάδας και έδωσε την ασίστ για το τρίποντο του Μολντοβεάνου. Δε φοβάται να πάρει την ευθύνη. Στην καριέρα του έχει πετύχει πολλά buzzer beater, το έχει αυτό μέσα του, είναι γεννημένος νικητής. Έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια, σκληραγωγήθηκε σε γκέτο και σε δύσκολες περιοχές. Αν βγεις νικητής από μια τέτοια κατάσταση, βγαίνεις νικητής και στη ζωή».

Για τα αμυντικά του καθήκοντα: «Επιθετικά είναι πάρα πολύ καλός παίκτης όμως αμυντικά παρουσιάζεται συνεπής. Είναι παίκτης που δε θα τον «κρύψεις» στην άμυνα, παλεύει, βάζει το κορμί του και τα χέρια του, κυνηγάει τις φάσεις. Στο σκληρό παιχνίδι γίνεται σκληρός, ανταποκρίνεται και με το παραπάνω, είναι αυτό που λέμε δε… μασάει.».

Για τον χαρακτήρα του: «Είναι καλό παιδί και στον Ήφαιστο είχε καλές σχέσεις με όλους τους συμπαίκτες του. Ο κόουτς φαντάζομαι έχει διασταυρώσει και το θέμα του χαρακτήρα του. Εξάλλου ο Σταμάτης και ο Χαριτόπουλος μίλησαν μαζί του και του έδωσαν όσες πληροφορίες χρειαζόταν».

Για το συμβάν στο ματ με το Ρέθυμνο και το πειθαρχικό παράπτωμα που αποτέλεσε την αφορμή να λυθεί η συνεργασία του Λιτλ με τον Ήφαιστο: «Υπήρξε μια αψιμαχία με τον κόουτς στο παιχνίδι. Ο κόουτς πήρε μια συγκεκριμένη απόφαση και ο Λίτλ αντέδρασε. Στη συνέχεια βέβαια έδειξε μεταμέλεια, ζητούσε συγνώμη απ’ όλους για μια εβδομάδα. Ακόμα και τώρα, μέσα στο καλοκαίρι, είχαμε μια επικοινωνία και μου έλεγε πόσο έχει μετανιώσει για αυτό που συνέβη».

Για τον Άρη: «Παρακολούθησα δύο φιλικά του Άρη και τον αγώνα Κυπέλλου. Ο Άρης όπως και όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες. Προερχόμαστε από μια πολύ δύσκολη περίοδο με μεγάλη αποχή. Παιχνίδι με παιχνίδι ο Άρης θα βελτιώνεται και ας μην ξεχνάμε πως σε κάθε αγώνα ο Άρης πρόσθετε ακόμα παίκτες, ενώ έλειπαν και βασικά κομμάτια του».

Για τον Ήφαιστο και την αποχώρησή του από την Basket League: «Δυστυχώς πέσαμε και εμείς θύματα της κατάστασης του κορωνοϊού. Ο κ. Μπούμπουρας είχε κάνει πολλές θυσίες όμως οι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες και με τις επιχειρήσεις του τον ανάγκασαν να αποχωρήσει. Γεγονός πολύ δυσάρεστο και για εμάς και για τον κόσμο στο νησί. Παρόλα αυτά έγινε μια ωραία προσπάθεια δύο χρόνια, δημιουργήθηκε μια βάση ακαδημιών 200 παιδιών, που είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον».

Για το παρόν και το μέλλον του ίδιου: «Είμαι στη Θεσσαλονίκη και τηρώ στάση αναμονής. Παρακολουθώ παιχνίδια και προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για την επόμενη ευκαιρία που θα μου δοθεί να επιστρέψω στους πάγκους».

To Top