Μολυβδάς: «Δεν υπάρχει άγχος, η Εθνική έχει πάντα το ”πρέπει”»

Αισιόδοξος ότι η Εθνική μπορεί να κάνει καλή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας εμφανίστηκε  ο Θανάσης Μολυβδάς, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει έξτρα άγχος στην ομάδα. 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, το μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής, του Ηφαίστου, αλλά και πρώην μέλος του Άρη:

Για την κλήρωση της Εθνική για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη κλήρωση, επειδή αποφύγαμε σημαντικές ομάδες που στο Παγκόσμιο θα παρουσιαστούν ενισχυμένες από ΝΒΑers και παίκτες της Ευρωλίγκας. Φαίνεται πως είναι ιδανική, όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα σχηματιστούν τα ρόστερ και ενδεχόμενοι τραυματισμοί. Θα μπορούσε να είναι η καλύτερη δυνατή κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε. Σε βάθος χρόνου, ναι, είναι καλή. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Το ζήσαμε με μία μεγάλη νίκη στην Αγγλία. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είχαμε συνεχίσει αν είχε πάει διαφορετικά εκείνο το ματς».

Για τους αντιπάλους: «Το Μαυροβούνιο είναι μία ευχάριστη έκπληξη από τις ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι μία μικρή χώρα με μικρή διάρκεια ζωής και κατάφερε να έχει σημαντικούς παίκτες. Νομίζω ότι είναι στις δυνατότητές μας, αν εμείς παρουσιαστούμε σοβαροί. Η Βραζιλία είναι μία αθλητική και σκληροτράχηλοι ομάδα. Από εκεί και πέρα, θα δούμε με τι πρόσωπο θα παρουσιαστεί η Νέα Ζηλανδία. Λογικά από τον άλλο όμιλο θα είναι η Τουρκία, η οποία έχει ταλαντούχα παιδιά και παίκτες στο ΝΒΑ. Έχει τα πάνω και τα κάτω της σε κάθε διοργάνωση. Είναι λίγο ιδιαίτερη. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, μπορούμε να έχουμε μία καλή πορεία στη διοργάνωση».

Για το αν υπάρχει άγχος λόγω του βατού προγράμματος: «Νομίζω ότι η Εθνική Ελλάδας αγωνίζεται μονίμως με ένα πρέπει. Για αυτό θα έχουμε πολύ μεγάλες επιτυχίες ή μεγάλες αποτυχίες, όπως το βλέπουμε ως λαός. Αυτό έχει να κάνει γενικά με τους συλλόγους. Δεν είμαστε λαός που μπορεί να σταθεί σε μία ενδιάμεση κατάσταση. Δεν μπορεί να δεχθεί το DNA μας ή η ιδιοσυγκρασία πως η παρουσία μας δείχνει διάρκεια και πως είμαστε σοβαροί ως ομάδα. Παρόλα αυτά, θεωρώ γενικά η Εθνική παίζει με ένα πρέπει. Η Εθνική έχει τη δυνατότητα να διακριθεί. Δεν υπάρχει άγχος και πίεση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παραπάνω ή πίεση σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Εμείς παίζουμε πάντα με ένα πρέπει πάνω από το κεφάλι μας. Πάντα η Εθνική θεωρείται από τα φαβορί και περιμένουμε να διακριθεί».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο: «Έχουμε ποιοτικούς παίκτες και ότι διαθέτουμε βάθος. Μπορούμε να δείξουμε κάτι καλό αυτό το καλοκαίρι».

Για τη διαχείριση ενός παίκτη όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είναι μόνο ευλογία. Η ομάδα θα έχει πάνω από έναν μήνα να προετοιμαστεί. Και 10 – 12 αγνώστους παίκτες να καλέσεις. Κακά τα ψέματα υπάρχει ένας μήνας για να προετοιμάσεις μία ομάδα, και αν εξαιρέσουμε τη διαδικασία των παραθύρων που δημιουργήθηκε ένα ρόστερ, δεν έχουμε χρόνο για να προετοιμάσουμε την ομάδα. Δεν λέει κάτι αυτό. Το να έρθει ένας παίκτης και να ενσωματωθεί σε ένα σύνολο, πόσω μάλλον για έναν αθλητή τέτοιου επιπέδου. Στις εθνικές υπάρχουν παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία. Είναι μόνο ευχαρίστηση να έχεις τέτοιους αθλητές που να αγωνίζονται σε διοργανώσεις που είναι σε υψηλό επίπεδο».

Για τον τρόπο επιλογής των δώδεκα της αποστολής: «Αυτό είναι ίσως το πιο στενάχωρο, αλλά όταν θα έρθει η ώρα θα δούμε τι θα γίνει αυτό. Είναι ένας μήνας και θα γίνει ολόκληρη προετοιμασία. Είναι ένα σύνολο αθλητών που συμμετείχαν στα παράθυρα και ο χρόνος ήταν περιορισμένος. Είχαμε λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε και όλα τα παιδιά έδειξαν με την απόδοσή τους πως μπορούν να συνεργαστούν».

Για τη νίκη με buzzer beater στη νίκη του Ήφαιστου Λήμνου μέσα στον ΠΑΟΚ: «Ήταν σχεδιασμένο και αρκετές φορές δουλεμένο στην προπόνηση μέχρι να τα καταφέρουμε. Με μεγάλη αφοσίωση από όλους μας και το αποτέλεσμα φαίνεται στο γήπεδ».

Για τους στόχους: «Η πραγματικότητα ήταν αυτή. Θέλαμε να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή. Τρεις αγωνιστικές που έχουν έρθει μαζί με άλλα αποτελέσματα μας έχουν φέρει και μαθηματικά στα πλέι οφ. Εμείς θέλουμε κάθε μέρα να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε. Θέλουμε να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι και να βελτιωνόμαστε σε ατομικό επίπεδο ο καθένας ξεχωριστά».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Είναι ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι. Είναι ό,τι πιο ευχάριστο για εμένα πως έχουμε κόσμο σε κάθε αγώνα. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα στο νησί και είναι πιο ευχάριστο και από τον στόχο των πλέι οφ. Δεν είναι άγονη γραμμή. Είναι ένα νησί με θερμούς κατοίκους, ευχάριστους ανθρώπους με ωραία καθημερινότητα. Όλα αυτά έχουν γίνει πραγματικότητα χάρη στην πίστη της οικογένειας Μπούμπουρα».

Για τα τεκταινόμενα στο χώρο του μπάσκετ: «Δεν είναι ευχάριστο όλο αυτά, αλλά θέλω να ελπίζω πως οι άνθρωποι που εμπλέκονται και οι οικογένειες που έχουν βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ σε βάθος χρόνου θα βρουν μία λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει. Αυτοί οι ίδιοι είναι εκείνοι που πρέπει να το λύσουν το ζήτημα. Όλο αυτό που συμβαίνει δεν χαίρεται με όλο αυτό που συμβαίνει».

To Top