ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μολυβδάς: “Κανείς δεν θέλει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Άρη σε αυτό το γήπεδο, ιδίως όταν είναι γεμάτο”

 Το πρώην μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη, και νυν βοηθός προπονητή στον Ήφαιστο Λήμνου, Θανάσης Μολυβδάς μίλησε για το παιχνίδι του Παλέ της ερχόμενης Κυριακής.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τον Ήφαιστο:

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει πολύ δουλειά για να φτάσουμε εδώ που είμαστε, πρωταρχικός στόχος της ομάδας ήταν η σωτηρία, και συνεχίζει να είναι μέχρι να την εξασφαλίσουμε μαθηματικά.

Έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό αριθμό νικών στον πρώτο γύρο, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο κόσμος μας, έχουμε πάρει αρκετά παιχνίδια στο γήπεδο μας.

Καταφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα να πάρουμε μια εκτός έδρας νίκη που την ψάχναμε πολύ καιρό, χρειάστηκε να βελτιωθούμε, το κατορθώσαμε με την δουλειά που κάναμε στο γήπεδο, αυτήν την στιγμή είμαστε σε μια πολύ καλή θέση στο πρωτάθλημα, αλλά πρώτος στόχος παραμένει η σωτηρία, και στην συνέχεια θα κοιτάξουμε πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε.

Για το ότι όπως όλα δείχνουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα γεμάτο Αλεξάνδρειο:

Περίμενα από την αρχή της χρονιάς αυτό το παιχνίδι σε ένα γεμάτο γήπεδο, υπό διαφορετικές συνθήκες και με τον Άρη πιο ψηλά στην βαθμολογία, αλλά το γήπεδο περίμενα έτσι κι αλλιώς να είναι γεμάτο.

Θα δουλέψουμε μέσα στην εβδομάδα για το πως θα προετοιμάσουμε ψυχολογικά τους παίκτες μας, γιατί μιλάμε για μια από τις πιο μπασκετικές έδρες στην Ευρώπη, κανείς δεν θέλει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Άρη σε αυτό το γήπεδο, ιδίως όταν είναι γεμάτο.

Ο Άρης έχει κερδίσει πολλά παιχνίδια μέσα στο χρόνια με την δύναμη της έδρας του.

Για την πίεση που ασκείται από τον κόσμο και αν αυτή επηρεάζει και τους ίδιους τους παίκτες του Άρη:

Ο Άρης έχει ένα κοινό μπασκετικό, το οποίο σημαίνει ότι το γήπεδο γεμίζει και ο κόσμος έχει απαιτήσεις.

Αυτό δεν είναι καινούργιο, ο κόσμος του Άρη ανέκαθεν έβαζε πίεση στον αντίπαλο, ανέκαθεν έβαζε και στα δικά του παιδιά γιατί ξέρει τι θέλει.

Αυτό έχει να κάνει με το πως το διαχειρίζεται ο κάθε παίκτης.

Εγώ θεωρώ ότι μόνο να κερδίσει έχει ο Άρης από τον κόσμο του.

Για το τι έχουν προσέξει από την ομάδα του Άρη:

Ο Άρης έχει αρκετά καλές μονάδες, αυτό που έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια του είναι μια αδράνεια όταν το παιχνίδι γυρίζει, νομίζω ότι ο στόχος μας σαν ομάδα πρέπει να είναι να μείνουμε προσηλωμένοι για 40 λεπτά.

Άλλωστε σαν Ήφαιστος το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε είναι το πως θα έχουμε μέγιστη διάρκεια απόδοσης, επειδή λοιπόν είναι δεδομένο ότι ο Άρης και με την βοήθεια του κόσμου θα έχει ένα πολύ καλό ξεκίνημα θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να είμαστε σωματικά και πνευματικά στο παιχνίδι μπορούμε να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα.

Για το αν ο Άρης μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερος και να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις:

Θεωρώ πως ναι, θεωρώ ότι έχει τις δυνατότητες αλλά πρέπει να βρει τις ισορροπίες του και κυρίως να έρθει ηρεμία.

Νομίζω ότι ο Άρης έχει δυνατότητες, και ότι είναι πολύ νωρίς για να μπαίνουν αρνητικές σκέψεις για τον κόσμο και τα μέλη της ομάδας.

Για το πως μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση στον Άρη:

Είναι πολύ νωρίς να γίνεται τέτοια συζήτηση, εκτός από τον Άρη στην ίδια βαθμολογική κατάσταση βρίσκονται πολλές ομάδες, νομίζω ότι αν καταφέρουν να  βγάλουν την πίεση από πάνω τους και δουλέψουν ο Άρης θα έχει καλύτερα αποτελέσματα σαν ομάδα, γιατί έχει υλικό και ποιότητα.

Για το αν στον Ήφαιστο συζητάει με τους πρώην “κιτρινόμαυρους” Μούρτο, Μανωλόπουλο, Χαριτόπουλο για την πορεία του Άρη:

Συζητήσεις πάντα γίνονται, η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο εμάς, αλλά γενικά τους Έλληνες του πρωταθλήματος που έχουν μια μεγαλύτερη γνώση και κατανόηση για το τι συμβαίνει στο Ελληνικό μπάσκετ όλοι προσπαθούν να καταλάβουν το γιατί συμβαίνει αυτό.

Από την άλλη προσπαθούμε να μένουμε συγκεντρωμένοι στα δικά μας θέματα.

Για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα του Ηφαίστου:

Έχει γίνει μια εκπληκτική προσπάθεια, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτός ο σύλλογος πριν 5 μήνες δεν υπήρχε καν, δεν υπήρχε ούτε στα χαρτιά.

Έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, από τον κ.Μπούμπουρα για να υπάρχουν οι παροχές σε όσους βρίσκονται στο νησί, για να μπορούμε να δουλεύουμε στο γήπεδο χωρίς να αποσπάτε η προσοχή μας, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας πως θα λύσουμε εξωαγωνιστικά ζητήματα.

Δεν θα είναι υπερβολή να πω ότι υπάρχουν άνθρωποι εδώ για να μας εξυπηρετήσουν 24 ώρες το 24ωρο.

Για το αν ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια του Ηφαίστου:

Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ η τοπική κοινωνία, ο κόσμος στην αρχή ήταν λίγο δύσπιστος όπως ήταν λογικό, αλλά η ανταπόκριση του στην συνέχεια είναι απίστευτη.

Ο κόσμος έχει καταλάβει το πόσο καλό μπορεί να κάνει μια επαγγελματική ομάδα στο νησί, και μας έχει αγκαλιάσει.

Για το αν προτιμάει την ζωή στην Θεσσαλονίκη ή στην Λήμνο:

Την Θεσσαλονίκη δεν την αλλάζω εύκολα, αλλά η ζωή εδώ είναι πολύ ωραία, με γυρίζει πίσω σε χρόνια για τα οποία άκουγα διηγήσεις.

Η ζωή έχει τους δικούς της ρυθμούς, το νησί έχει υπέροχα τοπία, το φαγητό είναι πολύ καλό, με προϊόντα που βγαίνουν από αυτήν την γη, καταλαβαίνεις τις τρως.

Αλλά η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου, εκεί είναι η βάση μου, οι συγγενείς και οι φίλοι μου, βέβαια για εμάς τους προπονητές ισχύει το “όπου γης και πατρίς” αλλά είναι σημαντικό να έχει μια βάση.

To Top