Μολυβδάς: «Να πάρουμε τα σουτ με την Νέα Ζηλανδία χωρίς φόβο»

Η Εθνική Ανδρών θα δώσει αύριο Πέμπτη (5/9, 15.00, ΕΡΤ) αγώνα πρόκρισης για την δεύτερη φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου με αντίπαλο την Νέα Ζηλανδία και ο εκ των συνεργατών του Θανάση Σκουρτόπουλου, Θανάσης Μολυβδάς, αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού της.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

«Η Νέα Ζηλανδία είναι μια ομάδα, η οποία είναι πολύ σκληρή στην άμυνα, παίζει πολύ δυνατά, στα όρια του φάουλ και ακόμα παραπάνω, κάθε φάση στην άμυνα και ξεκινώντας από ‘κει δίνει έναν πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό στην επίθεση. Σκοράρει περίπου πέντε καλάθια ανά παιχνίδι μετά από καλάθι σε αιφνιδιασμό και γενικά τρέχει πάρα πάρα πολύ το γήπεδο και προσπαθεί να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο είτε με ένα γρήγορο pick n roll είτε με καταστάσεις ένας εναντίον ενός.

Στο παιχνίδι μισού γηπέδου παίζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε καταστάσεις off screen, η δημιουργία και η εκτέλεσή της από το pick n roll περιορίζεται στα δύο αδέλφια Ουέμπστερ και στον Ιλι. Μοναδική έκφραση στο post είναι ο Φοτού, ο οποίος είναι ουσιαστικά και ο μόνος Pick n cut παίκτης που έχουν, οι υπόλοιποι ψηλοί είναι pick n pop.

Γενικά, έχουν ένα παιχνίδι με καλές αποστάσεις, drive κick, γρήγορη εκτέλεση και πολύ επιθετικό ριμπάουντ μέχρι τώρα στο τουρνουά έχουν μέσο όρο σχεδόν εννέα επιθετικά από τέσσερις παίκτες.

Εμείς πρέπει κατ’ αρχάς να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο κομμάτι της επίθεσής μας, έτσι ώστε να μην έχουμε κακές επιλογές και λάθη, τα οποία θα δώσουν την ευκαιρία σε μια ομάδα που ούτως ή άλλως τρέχει, να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα.

Δευτερευόντως θα πρέπει να ματσάρουμε γρήγορα για να ελέγξουμε το transition παιχνίδι τους και τις γρήγορες εκτελέσεις σε πρώτο χρόνο, και από ‘κει και πέρα στο παιχνίδι μισού γηπέδου να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, κυρίως στην άμυνα στους δύο Ουέμπστερ, οι οποίοι είναι βασικοί εκφραστές της επίθεσης, στον Φοτού και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Πάρα πολλά από αυτά, λόγω του τρόπου παιχνιδιού τους με τα πολλά τρίποντα είναι μακρινά ριμπάουντ. Πολλές φορές μπαίνουν οι ψηλοί, χτυπάνε τις μπάλες και κυνηγάνε το ριμπάουντ έξω.

Στην επίθεσή μας να προσπαθήσουμε να τρέξουμε, κάτι το οποίο θα μας δώσει εύκολους πόντους και από ‘κει και πέρα μπορούμε να απειλήσουμε κοντά στο καλάθι, γιατί οι ψηλοί που έχουν, με εξαίρεση τον Φοτού, δεν είναι σκληροί και να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα στο pick n roll, γιατί στην άμυνά τους αυτή, παρότι παίζουν κλειστά, κλείνουν τους χώρους και ειδικά κόντρα στο Μαυροβούνιο ήταν προκλητικοί, παίζοντας πολλές φορές under ακόμα και τους καλούς σουτέρ που έχει το Μαυροβούνιο, να πάρουμε τα σουτ που μας δίνουν χωρίς να φοβηθούμε».

To Top