ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μολυβδάς: «Ο Άρης ήταν πολύ διαβασμένος στο ντέρμπι. Σε κάθε παιχνίδι έχει και άλλον πρωταγωνιστή»

Ο έμπειρος προπονητής, Θανάσης Μολυβδάς, που στο παρελθόν είχε βρεθεί και στον πάγκο του Άρη ως συνεργάτης του Βαγγέλη Αγγελου, μίλησε για το χθεσινό ματς στην Πυλαία και τη μεγάλη νίκη των «κίτρινων».

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο YellowRadio 92,8:

Για την εικόνα του Άρη: «Ο Άρης πέρασε μια κοιλιά, αλλά από το προηγούμενο παιχνίδι με την Άλμπα έδειξε ν΄ ανεβάζει ρυθμούς. Έχει στα τελευταία παιχνίδια έναν επιθετικό πρωταγωνιστή, τον Γουότερς”.

Παλιότερα, είχαμε πει πως ο Άρης παιχνίδι με παιχνίδι θα αλλάζει τους πρωταγωνιστές του, έτσι είναι φτιαγμένη η ομάδα. Έχει κάποιους παίκτες που στηρίζεται αλλά σε κάθε νέο παιχνίδι βγαίνει και ένας άλλος πρωταγωνιστής”.

Η παρουσία του Σχορτσιανίτη λειτουργούσε αρνητικά στην εικόνα του Άρη κοντά στο καλάθι. Στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξε το σκηνικό και οι ψηλοί του Άρη έκαναν παιχνίδι με την απουσία του Σχορτσιανίτη».

Για τον Άρη με τον Γουάιτ, αλλά και χωρίς: «Ένας προπονητής είναι χαρούμενος να έχει όλους τους παίκτες για να έχει και επιλογές. Ακόμη, και ο Τσούπκοβιτς βοήθησε πολύ. Είναι σημαντικό για έναν προπονητή να μπορεί να βρει λύση από τον πάγκο. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Πελεκάνος, αλλά και ο Μούρτος και ακολούθησαν το κομμάτι της τακτικής».

Για τον Σίμτσακ: «Ο Βασίλης είναι ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής να έχει στην ομάδα του, είναι ένας παίκτης που θα σου παίζει σταθερά. Δεν έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Με το νεαρό ρόστερ του Άρη, ο Σίμτσακ ήταν πολύτιμος στο ρόστερ της ομάδας και για τις συμβουλές του αλλά και το παιχνίδι του».

Για το πλάνο χωρίς κλασικό σέντερ: «Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Άρα, όταν ο Άρης χάνει κάποια παιχνίδια επειδή δεν παίζει καλά ο Χάγκινς ή γιατί έχει δυνατό αντίπαλο, κάποιοι βγαίνουν και «κράζουν». Μπορεί να λείπει το βαρύ κορμί, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό. Ο Άρης έχει κερδίσει παιχνίδια με ομάδες που έχουν πολύ καλούς σέντερ. Κάθε προπονητής έχει ένα πλάνο και ο κόσμος οφείλει να σέβεται τις επιλογές του. Μην ξεχνάμε πως ο Άρης είναι μέσα στους στόχους του».

Για τη ψυχολογία που δίνει μια τέτοια νίκη: «Μπορεί ο Άρης να παίζει καλύτερα εντός έδρας, αλλά χθες οι κίτρινοι έδειξαν πως ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και σε μια δύσκολη έδρα. Μια τέτοια νίκη δίνει τρομερή ψυχολογία στους παίκτες».

Για την εικόνα του ντέρμπι: «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας από την άποψη αν κάποιος ήθελε να δει γρήγορο μπάσκετ και ωραίο θέαμα. Όμως, ήταν ένα παιχνίδι που είχε μπασκετική ποιότητα, καθώς και οι δυο προπονητές το διάβασαν πολύ καλά. Αν το δούμε προπονητικά, ήταν ποιοτικό».

Για τις άμυνες: «Ξέρουμε όλοι πως ο ΑΡΗΣ πιέζει ψηλά και τρέχει το γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ τη ζώνη που χρησιμοποίησε χθες, την χρησιμοποιεί σε παιχνίδια για να ρίξει το ρυθμό του αντιπάλου. Ο ΑΡΗΣ έχει ένα πιο επιθετικό παιχνίδι για να μπορέσει να είναι πιο γρήγορο το παιχνίδι, κάτι που τον ευνοεί».

To Top