ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μολυβδάς: “Ο Καμπερίδης είναι έτοιμος! Θα τα καταφέρει, δεν χάθηκε για τον Άρη η παρτίδα”

Ο Θανάσης Μολυβδάς νυν μέλος του Ήφαιστου Λήμνου και στο πρόσφατο παρελθόν συνεργάτης στο τεχνικό τιμ του Άρη με τον Σάββα Καμπερίδη όπως και επιστήθιος φίλος του, μίλησε με αφορμή την επιστροφή του 41χρονου προπονητή στους κιτρινόμαυρους σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τον Σάββα Καμπερίδη με τον οποίο συνεργάστηκε και την κατάσταση του Άρη:

«Έχουμε πολύ καλή σχέση. Φέτος δυστυχώς ο Άρης από την αρχή δεν βάδιζε σε καλό δρόμο και φαινόταν η συνέχεια. Το πρόσφατο παρελθόν είναι όχι ακριβώς ίδιο αλλά έχει κοντινές στιγμές. Το 2012-13 που ήρθα πρώτη φορά είχε δύσκολη σεζόν ο Άρης. Εκείνη τη χρονιά 2-3 αγωνιστικές πριν το τέλος παλεύαμε για σωτηρία και μπήκαμε πλέι οφ. Έχει συμβεί ξανά το 17-18, έχει σκαμπανεβάσματα ο Άρης. Το παρήγορο είναι ότι ο Σάββας γνωρίζει καλά αυτά τα θέμα και ξέρει πώς να τα αξιολογήσει ώστε να τα λύσει.

Θα έβαζα στην εξίσωση ότι οι Έλληνες παίκτες του Άρη τον εκτιμούν πολύ κι έχουν πολύ καλή σχέση μαζί του. Θα το πουν και στους ξένους παίκτες. Ο Σανικίντζε που είναι στην ομάδα θα μπορέσει να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος των σχέσεων τους.

Η νέα διοίκηση πρωτοδικείου πρέπει να στηρίξει τη νέα προσπάθεια και η ομάδα να παραμείνει ως έχει μέχρι το τέλος της σεζόν. Να μην υπάρξουν αφαιρέσεις. Το ρόστερ του Άρη δεν είναι γι’ αυτή τη θέση. Η ομάδα είχε δύο σοβαρές απουσίες κι έχασε παιχνίδια που θα μπορούσε να κερδίσει με Μποχωρίδη και Μόρις. Να μη το παραβλέπει αυτό ο κόσμος».

Για την επικοινωνία Καμπερίδη με παίκτες:

«Ναι είχε επικοινωνία. Αυτή ήταν ουσιαστικά η θέση του τόσα χρόνια στον Άρη. Έχει μια εμπειρία στη διαχείριση καταστάσεων και θα βοηθήσει».

Για την «απόσταση» πρώτου με βοηθού προπονητή:

«Κανείς δεν γεννιέται πρώτος προπονητής. Όλοι παίρνουν την ευκαιρία ή την κυνηγάνε. Όλοι ξεκίνησαν από κάπου. Όταν σου δίνουν την ευκαιρία εσύ πρέπει να την αξιοποιήσεις. Εγώ θεωρώ πως ο Σάββας είναι έτοιμος και ελπίζω να τα καταφέρει».

Αν μίλησε με τον Καμπερίδη:

«Μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα ασχέτως εξελίξεων. Έχει συζητηθεί αυτό το θέμα. Δεν μου είπε κανένα μυστικό. Έχει διάθεση, όρεξη και γνώσεις. Θα σηκώσει τα «μανίκια» και θα τα καταφέρει. Δεν τον ανάγκασαν, τον έκαναν πρόταση. Να σε θέλει πρώτο προπονητή ο Άρης ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία ή καλύτερα πόσο μάλλον σε μια τέτοια συγκυρία είναι τιμητικό. Ο Σάββας ανταποκρίθηκε θετικά».

Τι θα τον συμβούλευε:

«Θα μου επιτρέψετε να μη του πω τι του είπα. Θέλω να πω στον κόσμο του Άρη πως η απόσταση της ομάδας με τις υπόλοιπες είναι πολύ μικρή. Είναι μία νίκη μακριά από πολλές ομάδες. Δεν έχει χαθεί κανένα τρένο, δεν είναι απογοητευτική η κατάσταση. Πρέπει να ηρεμήσει η κατάσταση. Αν δεν κάνω λάθος πριν από δύο χρόνια ο Πανιώνιος τερμάτισε τον πρώτο γύρο με μία νίκη και δεν έπεσε. Το Λαύριο δεν θα τρομάξει τον Άρη, πρέπει να γίνει μια νέα αρχή».

Για τη σχέση του με τον Πρίφτη:

«Ζήσανε μεγάλες στιγμές στον Άρη, ο Πρίφτης έχει πολλές γνώσεις και είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Ο Σάββας έχει δει τα ματς του Άρη και τα λάθη του».

To Top