ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μολυβδάς στο PRESSARIS: «Πολύ δυνατός στα ντέρμπι ο Άρης, με μαχητικό πνεύμα, βρίσκει τα πατήματά του»

Ο Θανάσης Μολυβδάς έχει βιώσει για τα… καλά τα ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, όντας μέλος του τεχνικού τιμ των «κιτρινόμαυρων» τόσο πέρσι, όσο και τις σεζόν 2012-13 και 2016-17.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Το μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής ομάδας και του Ηφαίστου Λήμνου μίλησε στο PRESSARIS για το σημερινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, δίνοντας έμφαση στη μαχητικότητα και στην συγκέντρωση που επιδεικνύει ο Άρης στα μεγάλα παιχνίδια…

Είπε αρχικά: «Σε όποια φάση και αν βρίσκεται κάθε ομάδα πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι, πότε δεν ξέρεις πως θα εμφανιστεί μέσα στο γήπεδο. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες. Το ζήσαμε και εμείς στον Άρη αυτό το 2016-17, όταν στην κανονική περίοδο ήμασταν πιο δυνατοί αλλά χάσαμε δύο παιχνίδια. Το αντίθετο συνέβη στα πλέι οφ, όπου εμείς είχαμε πολλά προβλήματα να διαχειριστούμε αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε εκείνα τα δύο παιχνίδια».

Πηγαίνοντας στο… σήμερα ο Θανάσης Μολυβδάς σημείωσε: «Είναι σημαντικό ότι ο Άρης προέρχεται από νίκη, έστω και σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η ομάδα αγωνιστικά έχει σημεία που αποδίδει πολύ καλά, αλλά παρουσιάζει και μεγάλα κενά. Τελευταία δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της, τις συνεργασίες που θέλει και τη χημεία.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έρχεται από δύο ταξίδια σε Λήμνο και Κανάρια. Ειδικά το τελευταίο ήταν ένα μεγάλο ταξίδι και ήταν μάλιστα δύο παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο, οπότε παίζει ρόλο και η πνευματική κούραση. Ωστόσο έχει και καλή ψυχολογία μετά την ευρωπαϊκή του νίκη. Όμως τώρα είναι κάτι διαφορετικό. Σε αυτά τα παιχνίδια, σε όλα τα μεγάλα ντέρμπι, ξεχωρίζει η θέληση, το πάθος και διάθεση και μετά έρχεται η τακτική».

Για τον Μποχωρίδη και ενδεχόμενη μη συμμετοχή του: «Ο Λευτέρης δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση, αλλά είναι ένα παιδί με ισχυρό χαρακτήρα. Έχει ζήσει πολύ καλά αυτά τα παιχνίδια από πολύ μικρός και αν δεν αγωνιστεί θα είναι ένα πλήγμα για τον Άρη. Από την άλλη όμως τέτοιες σημαντικές απουσίες συσπειρώνουν περισσότερο την ομάδα και οι παίκτες εμφανίζονται ακόμα πιο δυνατοί.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μαργαρίτη. Είναι θετικό για τον Άρη που θα απουσιάσει, καθώς είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να διαχειριστεί την απουσία Μαργαρίτη. Ο Άρης δεν έχει τόσες επιλογές, όμως έχει μια ομάδα με μαχητικό πνεύμα, έχει χάσει κάποια παιχνίδια που ξέρουν ότι θα μπορούσαν να τα είχαν κερδίσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ο Άρης εμφανίστηκε πάρα πολύ δυνατός και συγκεντρωμένος. Αυτό φανερώνει πως σε αυτά τα παιχνίδια οι παίκτες δίνουν το κάτι παραπάνω».

Ολοκληρώνοντας ο Θανάσης Μολυβδάς είπε για το πως ήρθε η νίκη του Ηφαίστου την προηγούμενη εβδομάδα: «Έχει δυνατά σημεία και χαρακτηριστικές αδυναμίες ο ΠΑΟΚ. Εμείς χτυπήσαμε σε παίκτες που εμφάνιζαν αδυναμία στο πικ εν ρολ και σε κάποιους άλλους στην περιφέρεια στο ένας εναντίον ενός. Προσπαθήσαμε να σημαδέψουμε αυτούς και να πάρουμε το παιχνίδι μακριά από κάποιους άλλους. Μας βοήθησε πολύ η έδρα, αλλά τώρα θα ισχύει το αντίθετο για τον Άρη. Επηρεάζει ο κόσμος, όμως ο Άρης έχει την εμπειρία να το διαχειριστεί».

To Top