Μολύβι, χαρτί και σενάρια πρόκρισης

Ο όμιλος του Άρη έγινε περίπλοκος από την… γκέλα της Νίμπουρκ την περασμένη βδομάδα και έτσι υπάρχουν σενάρια που οδηγούν τον Άρη στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ ως πρώτο, αλλά τον οδηγούν και στην… έξοδο! Πάρτε χαρτί, μολύβι και σημειώστε τα σενάρια!

Οι κίτρινοι με ρεκόρ 3-1 βρίσκονται στην δεύτερη θέση του ομίλου. Ίδιο ρεκόρ έχει και η Νίμπουρκ, αλλά έχει κερδίσει τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Ακολουθεί η Ρουντούπις με σκορ 2-2 και είναι η ομάδα που… απειλεί τους κίτρινους.

Ο Άρης αν κερδίσει σήμερα μέσα στην Τσεχία, δεν προκρίνεται μαθηματικά, ούτε εξασφαλίζει την πρώτη θέση μαθηματικά. Θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες από όλες τις ομάδες, αλλά θα χρειαστεί να κερδίσει ή απλά να μην… χάσει με συγκεκριμένη διαφορά την επόμενη Τρίτη από τη Ρουντούπις, στο σενάριο που θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία (με ρεκόρ 4-2).

Στα μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδια μέχρι σήμερα ο Άρης είναι στο +2 (κέρδισε με +11 την Ρουντούπις, έχασε με -9 από τη Νίμπουρκ). Οι Λιθουανοί έχουν -20 και οι Τσέχοι έχουν +18. Αυτή είναι η εικόνα του ομίλου και όλα αυτά θα παίξουν ρόλο στην περίπτωση που ο Άρης φύγει νικητής σήμερα από την Τσεχία, όχι όμως από σήμερα (εκτός κι αν η Γκαστέρα κερδίσει μέσα στη Λιθουανία τη Ρουντούπις), αλλά την επόμενη Τρίτη.

Στο σενάριο ήττας του Άρη, τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Οι κίτρινοι θα έχουν χάσει την πιθανότητα πρώτης θέσης και θα παλέψουν για την πρόκριση κόντρα στη Ρουντούπις μέσα στο Αλεξάνδρειο την επόμενη Τρίτη, σ’ έναν αγώνα που θα είναι “τελικός”.

Τα αποτελέσματα των αγώνων των τριών ομάδων μεταξύ τους μέχρι σήμερα: Άρης – Νίμπουρκ 55-64, Ρουντούπις – Άρης 60-71, Ρουντούπις – Νίμπουρκ 79-91, Νίμπουρκ – Ρουντούπις 80-83.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top