Μοναδικές εμπειρίες και αγωνιστική καταξίωση για το… μέλλον του πόλο του Άρη στην Κροατία (photos)

Στα πλαίσια του Tomo Tournament που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπρόβνικ στην Κροατία από 11 έως 16 Απρίλη η ομάδα του Άρη (Κ14) μετείχε ενεργά σε ένα από τα μεγαλύτερα ηλικιακά τουρνουά παγκοσμίως, μαζί με άλλες 60 ομάδες υδατοσφαίρισης και πάνω από 900 αθλητές από όλη την Ευρώπη .

Η κιτρινόμαυρη ομάδα στον όμιλο που κληρώθηκε είχε να αγωνιστεί με τις ομάδες θρύλους Jug Dubrovnik Κροατίας, Jadran Herceg Novi Μαυροβουνίου, Terrassa Ισπανίας και Orizzonde Catania Ιταλίας.

Παίζοντας επτά παιχνίδια, δόθηκε η ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές να συναγωνιστούν με άλλους συνομηλίκους τους από άλλες χώρες , να αποκτήσουν την εμπειρία του διεθνούς παιχνιδιού και φυσικά να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο κομμάτι της υδατοσφαίρισης.

Άκρως ανταγωνιστική η παρουσία της ομάδας και άκρως τιμητική η 4η θέση του Στέλιου Ταγρέ στους σκόρερ του τουρνουά (με ένα ματς λιγότερο από τους υπόλοιπους)

Για την ιστορία τα αποτελέσματα:

ΑΡΗΣ – JUG AO DUBROVNIK ΚΡΟΑΤΙΑΣ 6-7
ΑΡΗΣ – TERRASSA ΙΣΠΑΝΙΑΣ 10-4
ΑΡΗΣ – JADRAN HN ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 4-8
ΑΡΗΣ – ORIZZONTE CATANIA ΙΤΑΛΙΑΣ 10-4
ΑΡΗΣ – MARSONIA ΚΡΟΑΤΙΑΣ 16-1
ΑΡΗΣ – BARCELONA ΙΣΠΑΝΙΑΣ 4-9
ΑΡΗΣ – TRIGLAV ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ 8-2

Στην αποστολή συμμετείχαν οι παρακάτω:

ΑΒΡΑΜΟΥΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 2009
ΑΛΙΑΤΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 2009
ΑΛΙΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 2011
ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 2009
ΓΟΥΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 2009
ΚΑΛΙΠΤΣΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 2009
ΚΑΣΤΑΝΑΡΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 2009
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΑΣΟΝΑΣ 2009
ΠΑΤΣΑΧΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 2009
ΡΑΜΑΔΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2009
ΣΙΟΥΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 2010
ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ 2009
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2009
ΤΑΓΡΕΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 2009
ΦΥΛΑΚΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2009
ΧΑΣΑΠΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 2009

Ιδιαίτερη μνεία στον προπονητή Χρήστο Μαντζουρίδη, αλλά και στους συνοδούς της ομάδας Ηρώ Σοφοτάσιου και Στέφανο Σταματάκη που συνέδραμαν με την αγαστή τους συνεργασία σ’ ένα οχταήμερο για τους αθλητές μας γεμάτο αθλητισμό, άμιλλα, περιήγηση και πολιτισμό .

Τέλος , αξιόλογη κι η παρουσία των γονέων των αθλητών της Κ14 που ταξίδεψαν έως την Κροατία και αποτέλεσαν δυνατή κερκίδα που κάθε φορά με το χειροκρότημά της εμψύχωνε την προσπάθεια των αθλητών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα .)

Συγχαρητήρια στον προπονητή Χρήστο Μαντζουρίδη και στην ομάδα του που μετείχε στο ΤΟΜΟ ΤΟURNAMENT

Όπως αναφέρει ο έφορος της ομάδας Στέφανος Σταματάκης: “Παίξαμε 7 παιχνίδια, γνωρίσαμε δεκάδες συναθλητές μας από άλλες χώρες, γνωρίσαμε αθλητές διεθνείς στις ομάδες ανδρών των χωρών τους, γνωρίσαμε διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού και διαιτησίας. Γνωρίσαμε και γίναμε φίλοι αδελφικοί με τα παιδιά της Καστέλας που μαζί το ζήσαμε όλο αυτό και δώσαμε όρκους ότι θα το ξαναζήσουμε.

Κάναμε Ανάσταση όλοι μαζί σε μια ξένη χώρα. Κάναμε τις βόλτες μας και είδαμε πόσο όμορφη πόλη είναι το Ντουμπρόβνικ και τα γύρω νησάκια. Περπατήσαμε στα σκηνικά του Game of Thrones και βγήκαμε χιλιάδες φωτογραφίες για να κρατήσουμε βαθιά μέσα μας τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις μας από αυτό το ταξίδι.

Ήταν η πρώτη φορά που ήμασταν τόσο καιρό μαζί. Είδαμε τις αδυναμίες μας (αγωνιστικές και μη) και θα προσπαθήσουμε να τις λύσουμε . Γίναμε περισσότερο ομάδα και θα γίνουμε ακόμα περισσότερο αφού λύσουμε ότι αδυναμίες εντοπίσαμε. Και θα τις λύσουμε είναι σίγουρο για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί”.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

To Top