ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Μοναδικό Παλέ, τρέλα για τον Άρη, έδωσε άλλη πνοή ο Καστρίτης”

 Ο Ζώης Χρήστου ιδρυτής της ομάδας μπάσκετ Άρης Ιλίου στην Αθήνα, μίλησε για την αγάπη στον Αυτοκράτορα, την σημερινή κατάσταση του μπάσκετ, αλλά και τον Γιάννη Καστρίτη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τον Άρη Ιλίου:

Η ομάδα έχει ιδρυθεί εδώ και τρία χρόνια, την έχω ξεκινήσει με έναν συνάδελφο προπονητή, να πω την αλήθεια έπαιζα μπάσκετ και εγώ, στις ακαδημίες του Άρη Πετρούπολης στην χρυσή εποχή Γκάλη-Γιαννάκη.

Έχω γεννηθεί στην Αθήνα αλλά είμαι Αρειανός, αν κάποιος μπασκετικός άλλωστε πει ότι δεν έχει στην καρδιά τους τον Άρη θα πει ψέματα.

Θέλαμε να φτιάξουμε έναν σύλλογο και το μοναδικό όνομα που μας ήρθε στο μυαλό ήταν το “Άρης”.

Το πρώτο παιδάκι που γράφτηκα λεγόταν Άρης, και το δεύτερο ήρθε από άλλη περιοχή και ο πατέρας μου είπε ότι “Είμαι Αρειανός και ήρθα γιατί λέγεται η ομάδα Άρης”.

Για το πόσο παιδιά αριθμεί η ακαδημία του Άρης Ιλίου:

Αριθμούμε αυτήν την στιγμή 150 παιδιά, δραστηριοποιούμαστε σε ένα ανοιχτό γήπεδο που το έχουμε διαμορφώσει με την βοήθεια του δήμου Ιλίου.

Είναι παιδιά γεννημένα από το 2000 μέχρι το 2013.

Είμαστε καθαρή ακαδημία, δόξα τον Θεό υπάρχουν αρκετά ανδρικά ώστε όποιο παιδί δείξει αρκετό ταλέντο να το οδηγήσουμε σε ένα αντρικό αναλόγου επιπέδου.

Για το αν ο ίδιος έχει βρεθεί στο Αλεξάνδρειο:

Έχω φωτογραφία με μια εμφάνιση της ακαδημίας και μια του Άρη μέσα στο Αλεξάνδρειο με τον προσωπικό μου φίλο Νίκο Ζειμπέκη.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την στιγμή που έσκασα την μπάλα μέσα στο Παλέ, αυτό ο αντίλαλος δεν υπάρχει πουθενά.

Επισκέφτηκα και το μουσείο, θέλω πολύ και θα προσπαθήσω να οργανώσουμε μια εκδρομή με όσα παιδιά μπορούν να έρθουν για να δουν αυτό που είδα και εγώ με τα μάτια μου.

Για το ότι η κατάσταση στον μπασκετικό Άρη δεν είναι αυτή που θα έπρεπε αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια:

Ισχύει αλλά πιστεύω ότι ο κόουτς Καστρίτης έχει δώσει μια άλλη πνοή και θα βοηθήσει τον Άρη να ξεφύγει από άσχημες συζητήσεις.

Δεν γίνεται να συζητάμε αν ο Άρης θα σωθεί ή όχι.

Για τον Γιάννη Καστρίτη:

Επειδή έτυχε και τον γνώρισα προσωπικά πέρα από τις μπασκετικές του ικανότητες είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος που για το πρώτο πράγμα που ήμουν σίγουρος ήταν ότι θα αγγίξει την ψυχολογία των παικτών.

Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι παίκτες είναι και παιδιά ακόμη.

Καλά τα συστήματα και οι τακτικές αλλά αυτό που κάνει μεγάλη διαφορά είναι να κάνεις τον αθλητή να παίξει για τον σύλλογο και τον προπονητή.

Για τον προσωπικό του φίλο Νίκο Ζειμπέκη:

Τον είχα γνωρίσει από την Εθνική ομάδα Κωφών, τον έχω συναντήσει 4-5 φορές μέσα σε τρία χρόνια αλλά γίναμε φίλοι σε αυτό το διάστημα, έχει βοηθήσει τόσο κόσμο που εγώ δεν μπορώ να πω κάτι.

Για το ότι η ακαδημία του βρέθηκε στο Άρης-Παναθηναϊκός με παιδιά μάλιστα να φωτογραφίζονται με παίκτες του Άρη:

Το παιδί το συγκεκριμένο που έβγαλε φωτογραφία με τον Μποχωρίδη ήξερε την πεντάδα του Άρη την δεκαετία του 80′, και είναι μόλις οκτώ χρονών.

Μου ήρθε στην προπόνηση με τα ρούχα του Άρη από πάνω μέχρι κάτω.

To Top