Μοντάνιο: “Γράψαμε ιστορία, πρωτάθλημα δεν παίρνεις ποτέ τον Οκτώβριο…”

Συγκροτημένη και συγκεντρωμένη όπως είναι στο γήπεδο. Πήρε 27 πόντους και οδήγησε τον Άρη σε ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά η ίδια δεν πετάει στα σύννεφα. 
«Πρωτάθλημα δεν παίρνεις ποτέ τον Οκτώβριο με μια νίκη…» λέει χαρακτηριστικά στο www.volleyball.gr η MVP της 1ης αγωνιστικής Μαντλέν Μοντάνιο. Η Κολομβιανή «μπόμπερ» του Άρη δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερη πρεμιέρα για την ομάδα της. Στην επιστροφή της μετά από 10 χρόνια στην Volleyleague κατακτά τον τίτλο της MVP με τον Άρη να έχει περάσει νικηφόρα από την έδρα του μόνιμου πρωταθλητή τα τελευταία 6 χρόνια. «Ούτε τη νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά ούτε την δική μου διάκριση περίμενα για να είμαι ειλικρινής. Εγώ στον πρώτο αγώνα ήθελα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας κόντρα στον Ολυμπιακό. Μέσα στο παιχνίδι είδαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το ματς και το πήραμε. Όσο για την δική μου διάκριση αυτή οφείλεται στην συνολική απόδοση της ομάδας. Δεν είναι ατομικό το βραβείο, ομαδικό είναι».

Η πρώτη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού ανέβασε το θερμόμετρο του ενθουσιασμού στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια. Η 35χρονη ακραία πάντως του Άρη κρατάει χαμηλά τη μπάλα. «Εγώ είμαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Όντως γράψαμε ιστορία αλλά μέχρι εκεί. Πανηγυρίσαμε αλλά δεν τελείωσε και το πρωτάθλημα. Έναν αγώνα κερδίσαμε, τίποτα παραπάνω.  Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Βλέπω ότι έχουμε την ποιότητα να κάνουμε το κάτι παραπάνω αλλά μην περιμένετε να σας πω ότι πάμε για πρωτάθλημα.
Ο τίτλος δεν κρίνεται τον Οκτώβριο με μια νίκη επί του Ολυμπιακού. Ο τίτλος κρίνεται στην διάρκεια. Από μένα θα ακούσετε την λέξη «τίτλος» όταν πρέπει, όχι τώρα». Η Μοντάνο επέστρεψε στην Ελλάδα για τον 11χρονο γιο της Δημήτρη. Εύκολη λοιπόν η αφιέρωση. «Ναι νομίζω ότι δικαιωματικά του το αφιερώνω. Επίσης το αφιερώνω στον κόσμο του βόλεϊ». Δεύτερη αγωνιστική και δεύτερο ντέρμπι για τον Άρη που ταξιδεύει το Σαββατοκύριακο στην μαγευτική Σαντορίνη. Το απέραντο γαλάζιο δεν είναι στα πλάνα της παρέας του Μοντάνο. «Για μένα το παιχνίδι στην Σαντορίνη είναι πιο σημαντικό από αυτό με τον Ολυμπιακό. Εμείς αρχικά την Σαντορίνη έχουμε στόχο να κερδίζουμε. Ο αγώνας του Σαββάτου θα είναι ακόμη πιο δύσκολος γιατί ο αντίπαλός μας είναι περισσότερο υποψιασμένος. Για αυτό πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένες στο ματς».
To Top