“Μοντέρνο, επαγγελματικό και ελκυστικό στιλ μπάσκετ”

Ο Σάββας Καμπερίδης, άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο του Άρη μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας στην Φλώρινα και για το ελκυστικό και μοντέρνο μπάσκετ, στηριζόμενο στην ένταση, που θέλει να παίξει φέτος ο Άρης.

Αρχικά είπε: «Η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα. Εγώ προσωπικά πρώτη φορά βρίσκομαι σε μία ομάδα όπου ο προπονητής έχει τόσο στενή σχέση με τον γυμναστή και τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη. Ο κόουτς ορίζει τι πρέπει να γίνει και ο γυμναστής με τις γνώσεις του τα κάνει πράξη. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται στον απόλυτο βαθμό. Δεν έχουν τραυματισμούς και νομίζω αν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας η ομάδα θα είναι όπως πρέπει».

Για το κλίμα ανάμεσα στους παίκτες: «Ο κόουτς αυτό που έλεγε από την αρχή είναι ότι πρέπει να υπάρχει φιλία και παρέα. Αυτό το πέτυχε εύκολα η ομάδα κυρίως λόγω των έμπειρων. Αγκάλιασαν ήδη όλους τους παίκτες και έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα λες και είμαστε ένα χρόνο μαζί».

Για τον προγραμματισμό και το αγωνιστικό πλάνο: «Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ομάδα ετοιμάζεται σε ένα πλάνο για να κερδίζει και να είναι ανταγωνιστική. Ένα στυλ παιχνιδιού που θα είναι μοντέρνο επαγγελματικό και ελκυστικό. Ένα από τα βασικά πράγματα που θέλουμε είναι να υπάρχει ένταση στην ομάδα. Είναι νέα γυμνασμένα παιδιά και είμαστε σε καλό επίπεδο. Τώρα ο κόουτς θέλει να μάθει στα παιδιά πώς να διαβάζουν όλες τις καταστάσεις στο παιχνίδι. Επειδή η διάθεση είναι πολύ μεγάλη νομίζω ότι η ομάδα γρήγορα θα βρει τον δρόμο της».

Για την πορεία των τραυματισμένων καλαθοσφαιριστών: «Νομίζω ότι ο Ζήσης Σαρικόπουλος είναι σε καλή φυσική κατάσταση ο Χαντ δεν κρατιέται. Μέσα στο γήπεδο δεν μπαίνει  ακόμη αλλά κάνει πολλά πράγματα που είναι αγωνιστικά. Ουσιαστικά τον φρενάρει ο κόουτς για να μην υποτροπιάσει».

Για τα φιλικά και τα συμπεράσματα: «Στα φιλικά δείξαμε όσα περιμέναμε. Από την μία διάθεση και συνεργασία αλλά από την άλλη μία αδυναμία να διαβάσουμε ορισμένες καταστάσεις. Οπωσδήποτε αυτά τα φιλικά  με ομάδες Ευρωλίγκα είναι πολύ σημαντικά γιατί  τα παραδείγματα είναι αυτού του επιπέδου. Θα είναι μία καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας».

Για το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ: «Ο ύψιστος στόχος δεν είναι το Κύπελλο. Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία και οπωσδήποτε θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Πηγή: Αρένα FM

 

To Top