ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μοντόγια: “Θέλουμε γρήγορο γκολ με ΠΑΣ”

Ο Μάρτιν Μοντόγια μιλώντας ενόψει του σημερινού αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League αναφέρθηκε στη σημασία ενός γρήγορου γκολ…

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

Είπε αρχικά ο Ισπανός αμυντικός: “Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος είναι χαμηλά στη βαθμολογία. Δεν έχει τους βαθμούς που έχουμε εμείς, επομένως θέλει να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα για να ανέβει. Θα είναι ένα παιχνίδι με τις δυσκολίες που έχουν όλα τα παιχνίδια με αντιπάλους ομάδες, οι οποίες είναι χαμηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα, γιατί ακριβώς χρειάζονται τους βαθμούς”.

Και πρόσθεσε: “Θα πρέπει να παίξουμε προσεκτικά στην άμυνα. Πρέπει να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε δύσκολες καταστάσεις για τους αντιπάλους μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε το γρηγορότερο δυνατό, για να είμαστε πιο άνετοι στο παιχνίδι μας”.

Ερωτώμενος αν ειδικότερα πρέπει να προσέξει κάτι άλλο στο σημερινό παιχνίδι ο Άρης, μπήκε σε λεπτομέρειες: “Θα πρέπει να προσέξουμε δύο πράγματα βασικά. Το πρώτο είναι ότι, επειδή σκοπεύουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας, ο αντίπαλός μας θα προσπαθήσει να δημιουργήσει αντεπιθέσεις και να μας βρει ανοικτούς στην άμυνα. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί. Ξέρουμε ότι είναι μια γρήγορη ομάδα κι αυτός είναι επιπλέον λόγος να είμαστε προσεκτικοί. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις στημένες φάσεις”.

Όσο για το αν ο Άρης έχει ενθουσιασμό μετά τη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό, με τον τρόπο που την πέτυχε, συμφώνησε εν μέρει: “Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, που νικήσαμε τον Πανσερραϊκό. Και με την Κηφισιά αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη, όμως, δεν έγινε. Ξέρουμε πώς παίζουν αυτές οι ομάδες εναντίον μας. Είδαμε πόσο μας κόστισε ψυχολογικά και σωματικά να φτάσουμε στη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Αυτό δεν πρέπει να γίνει ξανά! Πράγματι, ωστόσο, αυτή η νίκη, μετά την προηγούμενη απώλεια βαθμών με την Κηφισιά, σημαίνει πολλά και μας γέμισε με ενθουσιασμό! Θέλουμε να παίζουμε έτσι απέναντι σε όλες τις ομάδες στην έδρα μας”.

Γενικότερα, σχετικά με το αν πιστεύει ότι βρίσκει ο Άρης τα πατήματά του αγωνιστικά, απάντησε: “Ξεκινήσαμε άσχημα τη σεζόν. Είχαμε αυτές τις δύο άσχημες εμφανίσεις και της ήττες στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πλέον, έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Θεωρούμε ότι έχουμε πολύ καλό σύνολο, πολύ καλό έμψυχο δυναμικό και πολύ καλό καινούργιο προπονητή, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι είμαστε πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα κι αυτό παίζει το ρόλο του. Κάποιοι, μάλιστα, ήρθαν στο τέλος της προετοιμασίας, χωρίς καν να προλάβουν να συμμετάσχουν σε αυτήν. Γενικώς, πάντως, έχουμε τις προϋποθέσεις ως ομάδα να αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερα σε μεγαλύτερα κομμάτια των παιχνιδιών, να παίρνουμε νίκες και να ανέβουμε ψηλά στη βαθμολογία”.

To Top