ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μονόδρομος για να μείνει… ζωντανός το απόλυτο των νικών στα τέσσερα ματς μέχρι τη διακοπή

Ο Άρης έχασε πολύτιμο έδαφος με την ολοκλήρωση των εννέα πρώτων αγωνιστικών. Αυτή τη στιγμή έχει 13 βαθμούς, βρίσκεται 14 ολόκληρους βαθμούς από την 1η θέση και οκτώ από τη 2η, πληρώνοντας ακριβά κυρίως τις ήττες από Παναιτωλικό και Βόλο.

Με τα “αν” φυσικά δεν προχωράει καμία ομάδα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι εφόσον ο Άρης είχε αυτούς τους έξι βαθμούς θα είχε μεγαλύτερη άνεση να διαχειριστεί τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και δεδομένη: ο Άρης έχει μπροστά του τέσσερα παιχνίδια μέχρι την μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Μουντιάλ. Θα αντιμετωπίσει κατά σειρά ΟΦΗ (εντός), Ατρόμητο (εκτός), Λαμία (εντός), ΠΑΣ (εκτός), τέσσερα παιχνίδια όπου το απόλυτο των νικών είναι μονόδρομος.

Με τέσσερις νίκες, ο Άρης θα κλείσει τον πρώτο γύρο με 25 βαθμούς -τη στιγμή που πέρσι ολοκλήρωσε τα πρώτα 13 παιχνίδια με 23 βαθμούς- και θα έχει στη συνέχεια τη δυνατότητα να μπει, όπως όλες οι ομάδες σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία μεγάλης διακοπής λόγω του Μουντιάλ.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι ο Άρης φέτος σε σχέση με τα αντίστοιχα παιχνίδια πέρσι έχει μια απώλεια τεσσάρων βαθμών, την οποία μπορεί να καλύψει, όπως προαναφέραμε, έχοντας τα περιθώρια να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της διάκρισης.

To Top