Μουντιάλ 2022: Η Βραζιλία έφερε τον απόλυτο πανικό στην Ντόχα

Το πρώτο παιχνίδι της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μάς έδειξε πως το fan base της “σελεσάο” δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο στον κόσμο.

Μέχρι πριν από δύο μέρες, η Ντόχα σού έδινε την αίσθηση πως δεν ενδιαφερόταν (sic) ιδιαίτερα για την Βραζιλία. Δεν υπήρχε έντονο το χρώμα της ομάδας στους δρόμους, στα γήπεδα. Ούτε καν στο FIFA Fan Festival. Μόλις όμως ήρθε η ώρα για τον πρώτο αγώνα της “σελεσάο” στη διοργάνωση, όλα άλλαξαν. Ραγδαία!

Μέσα σε μία μέρα όλη η πόλη βάφτηκε στο πράσινο και το κίτρινο (τα βασικά χρώματα της φανέλας) και, εν συνεχεία, κατέκλυσε το Lusail Stadium με ασύλληπτο τρόπο. Οι φίλοι της Σερβίας (περί τους 1.000) δεν έφταναν για να προβάλλουν αντίσταση και μοιραία υποχρεώθηκαν σε ρόλο κομπάρσου, σε μια ατμόσφαιρα που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν καταφανώς αφιερωμένη στον Νεϊμάρ και την παρέα του.

Κι αν το πρώτο μέρος ήταν κάπως υποτονικό, το εξαιρετικό δεύτερο μετέδωσε ακόμη περισσότερη ενέργεια στο κοινό, για να τραγουδήσει πιο δυνατά, για να χορέψει ακόμη πιο έντονα. Μόλις, μάλιστα, ολοκληρώθηκε ο αγώνας και ήρθε η ώρα της αποχώρησης από το Lusail Stadium, άρχισε το… ξέσπασμα.

Χαράς, κατά βάση. Οι φίλοι της Βραζιλίας μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο μακριά από την κορυφή του κόσμου, μοιάζουν να έχουν κουραστεί από τις διαδοχικές (παταγώδεις) αποτυχίες των τελευταίων ετών και να αποζητούν κάτι μικρό για να ξεκινήσουν τους πανηγυρισμούς.

Αυτό το μικρό, τους το έδωσε η “σελεσάο” το βράδυ της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου.

Αν κρίνουμε μάλιστα, από το πώς υποδέχθηκαν και το πώς αντέδρασαν οι φίλοι της Βραζιλίας στην άνετη νίκη επί της Σερβίας, ούτε που μπορείτε να φανταστείτε τι πρόκειται να συμβεί, αν το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου, το τρόπαιο καταλήξει στα χέρια του Νεϊμάρ.

To Top