Μουντιάλ 2022: Παρά τις αντιδράσεις το 60% των Γάλλων θα δει το Παγκόσμιο Κύπελλο, περισσότεροι από τη διοργάνωση της Ρωσίας

Ένα μήνα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου (20 Νοεμβρίου), μια αποκλειστική έρευνα της Harris Interactive για το γαλλικό «RMC» αποκάλυψε ότι το 60% των Γάλλων σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση του Κατάρ.

Παρά τις πολλές σκιές γύρω από το Μουντιάλ του Κατάρ και τις σκέψεις για μποϊκοτάζ της διοργάνωσης, υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανάμεσα στους Γάλλους πολίτες. Αποτέλεσμα έρευνας έδειξαν ότι το 60% των Γάλλων προτίθεται να παρακολουθήσει το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, περισσότεροι από τη διοργάνωση της Ρωσίας.

Αυτή την Πέμπτη (20/10), ένα μήνα πριν από τον εναρκτήριο αγώνα του μεταξύ του Κατάρ και του Ισημερινού, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, μια έρευνα της Harris Interactive για το γαλλικό «RMC Sports» αποκάλυψε ότι το 60% των Γάλλων σκοπεύουν να παρακολουθήσουν το τουρνουά στο εμιράτο. Σύμφωνα με το ίδιο ινστιτούτο, το ποσοστό ήταν 50% ένα μήνα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία.

Αναλυτικά, το 68% των ανδρών σκοπεύει να παρακολουθήσει τη διοργάνωση στο Κατάρ (έναντι 63% το 2018). Με το 52% των ερωτηθέντων να ισχυρίζονται ότι θέλουν να παρακολουθήσουν τον Μουντιάλ, το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο μεταξύ των γυναικών. Αντίθετα, το 28% των Γάλλων σχεδιάζει να μην παρακολουθήσει κάποιον αγώνα, ενώ το 12% δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Θυμίζουμε ότι πολλές γαλλικές πόλεις όπως, Παρίσι, Λιλ, Μπορντό, Μασσαλία, Ρεμς, Στρασβούργο ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ηγηθούν μιας «εξέγερσης» ενάντια στο Μουντιάλ στη χώρα του Κόλπου, μη μεταδίδοντας τους αγώνες σε δημόσιους χώρους.

*Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Harris Interactive στο διαδίκτυο από τις 4 έως τις 5 Οκτωβρίου 2022 σε δείγμα 1.022 ατόμων αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω. Η μέθοδος και η προσαρμογή της ποσόστωσης εφαρμόστηκαν στις ακόλουθες μεταβλητές: φύλο, ηλικία, κοινωνικο-επαγγελματική κατηγορία και περιοχή του ερωτώμενου.

To Top