Μουρίνιο: «Είμαι ακόμη νέος ως προπονητής»

Δεν είναι εμπόδιο η ηλικία για έναν προπονητή καθώς όπως πιστεύει ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στο να εξελιχθεί περισσότερο ως προσωπικότητα και ως επαγγελματίας.

Κανένα πρόβλημα δεν αποτελεί η ηλικία αφού βοηθά στο να «μεστώσει» το μυαλό όπως υποστηρίζει ο Ζοσέ Μουρίνιο που στα 57 του έχει ακούσει αρκετά επικριτικά σχόλια για το ότι θα έπρεπε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Η πάροδος του χρόνου σύμφωνα με τον τεχνικό της Τότεναμ συμβάλλει στο να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία και διαφορετικό τρόπο σκέψης, επομένως, δεν είναι διατεθειμένος να τα παρατήσει τόσο εύκολα. Άλλωστε, είναι «ακόμη νέος ως προπονητής».

«Πρώτα από όλα, είμαι νέος ακόμη. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι γέρος επειδή είμαι σε αυτό το επίπεδο από το 2002. Κι όμως, δεν είμαι πολύ μεγάλος, βασικά, είμαι πολύ νέος ως προπονητής ποδοσφαίρου. Είναι το είδος της δουλειάς που γίνεσαι καλύτερος με την εμπειρία και όχι χειρότερος. Έχω πια περισσότερο τον έλεγχο των συναισθημάτων μου. Σκέφτομαι διαφορετικά, αποφασίζω καλύτερα. Πιστεύω, ως προπονητής, όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο μεγαλύτερη η εμπειρία. Το μυαλό σου πρέπει να λειτουργεί καλύτερα. Δεν χρειάζεται να τρέχεις για 90 λεπτά, αλλά να σκέφτεσαι. Άρα ο προπονητής γίνεται καλύτερος μέχρι να χαθεί το κίνητρο», δήλωσε ο «Special One» σε απόσπασμα του ντοκιμαντέρ του Amazon Prime Video All Or Nothing.

To Top