Μουρίνιο των ρεκόρ! Ο 1ος με τελικούς Champions, Europa & Conference League

Μπορεί να μην έχει πλέον την αίγλη του παρελθόντος και να μην διεκδικεί το τρόπαιο του Champions League με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο παραμένει προπονητής ελίτ.

Το απέδειξε οδηγώντας τη Ρόμα στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό μετά από 31 χρόνια, με τους «τζιαλορόσι» να κοντράρονται στις 25 Μαΐου με τη Φέγενορντ στα Τίρανα για τον τίτλο του Europa Conference League.

Έτσι, πέραν του ότι ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος προπονητής που φτάνει σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Πόρτο, Ίντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρόμα), είναι και ο πρώτος που τα καταφέρνει σε Champions, Europa και Conference League!
Μονάχα το Κύπελλο Κυπελλούχων του ξέφυγε, αλλά δικαιολογείται καθώς όταν ο θεσμός καταργήθηκε, το 1999, ο “Special One” δεν είχε ξεκινήσει ακόμη την προπονητική του καριέρα – αυτό συνέβη λίγο αργότερα, το 2000.

Πάντως ανήκε στο προπονητικό επιτελείο του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, όταν εκείνος είχε οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του τίτλου το 1997, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Ρονάλντο…

Είναι δε σαφές ότι ο «Μου» δεν έχασε χρόνο και με το που εμφανίστηκε ένας νέος θεσμός, έκανε αμέσως πορεία πρωταθλητισμού.

To Top